Μια ρομαντικη ιστορια που αγγιζει ολους

Το θεατρικό έργο του Daniel Jackson «Η ρομαντική μου ιστορία» ανεβάζει το θεατρικό εργαστήρι «Επί σκηνής» - Με τα έσοδα να πηγαίνουν στο Σύλλογο Μέριμνας «Άγιοι Θεόδωροι»

Το θεατρικό έργο του Daniel Jackson «Η ρομαντική μου ιστορία», ένα έργο για τις σχέσεις και πώς αυτές προσεγγίζονται διαφορετικά από τον καθένα παρουσιάζεται την Κυριακή 22 και τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 και ώρα 21:00 στο πολιτιστικό κύτταρο (πρώην Rex) από το θεατρικό εργαστήρι «Επί σκηνής» της Μυρσίνης Λαντζουράκη. Για την παράσταση μίλησαν στον ΠτΘ οι συντελεστές της, καθώς και η πρόεδρος του συλλόγου μέριμνας ΑμεΑ νοητικής υστέρησης «Άγιοι Θεόδωροι», όπου θα διατεθούν τα έσοδα της παράστασης, κ. Νατάσα Λιβεριάδου.
 
«Η Μυρσίνη τελικά μας υιοθέτησε» σημείωσε η κ. Λιβεριάδου, τονίζοντας πως είναι για χρόνια κοντά στο σύλλογο και τα παιδιά μαζί με τους συνεργάτες της, τους οποίους ευχαρίστησε επίσης, και προσπαθούν κρατώντας το εργαστήρι σε ένα πολύ καλό επίπεδο και δείχνοντας ευαισθησία βοηθώντας τους τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η ίδια εκπροσωπώντας όλο το ΔΣ αλλά και τα παιδιά με τους γονείς είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κ. Λαντζουράκη και τα μέλη της παράστασης ευχόμενη να είναι γεροί, να δημιουργούν, αλλά και να συνεχίσουν να είναι κοντά στα παιδιά.
 
Σε αυτή τη δεύτερη παράσταση της χρονιάς για το εργαστήριο, αυτή τη φορά για το τμήμα των ενηλίκων, αποφάσισαν να παρουσιάσουν μια κοινωνική κωμωδία, με τίτλο «Η Ρομαντική μου Ιστορία», του Daniel Jackson, σημείωσε η κ. Λαντζουράκη, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα έργο που έχει κάτι να πει, δείχνοντας τις σχέσεις ανάμεσα στα ζευγάρια και πώς αυτές εξελίσσονται ειδομένες από την αντρική και την γυναικεία πλευρά, την αντρική και τη γυναικεία φύση και πώς βλέπουν τα πράγματα μέσα σε μια σχέση.
 
Σκηνοθετικά η παράσταση είναι αρκετά ιδιαίτερη, μιας και οι ηθοποιοί την περισσότερη ώρα βρίσκονται επάνω στη σκηνή, είτε παίζοντας είτε παρακολουθώντας, ένα σημαντικό μάθημα για την ίδια και τους ηθοποιούς, μιας και όταν ένας ηθοποιός βρίσκεται επάνω στη σκηνή δεν έχει σημασία αν μιλά ή όχι αλλά αν υπάρχει το σώμα και η ενέργεια του στη σκηνή. «Άλλωστε είναι ένα κείμενο στο οποίο έπρεπε να δοθεί μεγάλη βάση στην υποκριτική διδασκαλία», υποστήριξε η κ. Λατζουράκη, θεωρώντας πως οι ηθοποιοί ανταποκρίθηκαν πολύ καλά και το αποτέλεσμα θα τους δικαιώσει.
 
Όσο για την ενίσχυση στον σύλλογο «Άγιοι Θεόδωροι» σημείωσε πως το εργαστήρι πάντα προσπαθεί να βοηθήσει διάφορους συλλόγους όσο μπορεί, και το τμήμα ενηλίκων βοηθά το συγκεκριμένο τμήμα για σειρά ετών.
 
Στο έργο οι τρείς άντρες και οι τρείς γυναίκες εναλλάσσουν τους ρόλους τους, με τον Κώστα Αυγίτση να σημειώνει ότι όπως ένα νόμισμα μπορεί να έχει δύο όψεις, έτσι και μια ιστορία μπορεί να έχει δύο όψεις. Από την πλευρά του ο Νίκος Μαυρίδης τόνισε πως ο θεατής της παράστασης μπορεί να βρει τον εαυτό του γιατί είναι κάτι που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, μια πτυχή της ζωής, ενώ ο Τάκης Ιγγλέζος σημείωσε ότι οι θεατές θα βρουν πτυχές του εαυτού τους, θα συμφωνήσουν με κάποια πράγματα, θα διαφωνήσουν με κάποια άλλα, κάτι που θα δημιουργήσει ένα γόνιμο διάλογο.
 
Τέλος η κ. Φωτεινή Αγινορείτου επισήμανε πως το έργο είναι ιδιόρρυθμο κατά μία έννοια, το οποίο κάνει το θεατή να ανακαλύψει πράγματα που δεν έχει σκεφτεί ποτέ του, ενώ μέσα από το έργο θα πάρουν απαντήσεις σε προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στη ζωή τους, σκεπτόμενοι τι λύσεις μπορεί να έδιναν σε αυτά, μιας και η ιστορία, όπως όλες οι ρομαντικές ιστορίες, είναι ουσιαστικά η ιστορία του Αδάμ και της Εύας. 

Οι συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθεσία- Επιμέλεια μουσικής: Μυρσίνη Λαντζουράκη
Επιμέλεια Φωτισμού: Χρήστος Σαλίκας
Παίζουν: Τάκης Ιγγλέζος, Αγινορίτου Φωτεινή, Αυγίτσης Κώστας, Θωμαϊδου Ζιζή, Μαυρίδης Νίκος, Σωτηροπούλου Ζωή

Info
Γενική είσοδος: 5 ευρώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.