Μια πρωτογνωρη για την περιοχη της Ροδοπης εμπειρια προσεφερε η Watersports Koupi

Μικροί και μεγάλοι εξερεύνησαν με καγιάκ την κατάφυτη Μαρώνεια

Μέσα από τρεις ξεχωριστές διαδρομές με καγιάκ είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την κατάφυτη Μαρώνεια οι φίλοι της Watersports Koupi, όπως μας περιγράφει η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης, κ. Έφη Πάρτσια. Η «Ημέρα Καγιάκ», μία πρωτόγνωρη για την περιοχή της Ροδόπης εμπειρία πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου σε συνεργασία με την εταιρεία υπαίθριων δραστηριοτήτων «RIVERLAND».
 
Μικροί και μεγάλοι ξεκινώντας από την παραλία Καγκέλες μπήκαν στο κανό και άφησαν το νερό να τους παρασύρει με την συνοδεία πιστοποιημένων οδηγών, επιλέγοντας ανάμεσα σε δύο προορισμούς, το λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους και τον Πλατανίτη.
 

Ο καιρός και οι διαδρομές ήταν ιδανικές για αρχάριους, λόγω του χαμηλού βαθμού δυσκολίας τους. Ωστόσο δεν στερούνταν συγκινήσεων καθώς οι κωπηλάτες ήρθαν σε επαφή με τη σπάνια φυσική ομορφιά του τόπου μας, γνωρίζοντας, επιπλέον, διαφορετικούς τύπους καγιάκ, όπως sit-in, sit-on top, touring, racing και river που διαθέτουν στο στόλο τους η «RIVERLAND» και το «ΚΟΥΠΙ». 

Έφη Πάρτσια «Σκοπός μας είναι να εξοικειωθεί ο κόσμος με το καγιάκ και να δει πως δεν είναι κάτι δύσκολο» 

«Ήταν η πρώτη φορά που διοργανώσαμε κάτι τέτοιο και βρίσκω πολύ θετικό πως παιδάκια ηλικίας 5 και 10 ετών θέλησαν να γνωρίσουν το καγιάκ μαζί με τους γονείς τους», σημείωσε η κ. Πάρτσια, εξηγώντας πως οι μικροί κωπηλάτες είχαν, επιπλέον,  την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις παραλίες του τόπου μας.
 
Η ασφάλειά τους ήταν δεδομένη, μιας και καθ΄ όλη τη διάρκεια και των τριών διαδρομών παρέχονταν πληροφορίες τόσο για τον εξοπλισμό όσο και το άθλημα του kayaking από πιστοποιημένους εκπαιδευτές.
 

«Εξηγήσαμε βασικά πράγματα, πώς μπαίνουμε στο καγιάκ, πώς κρατάμε σωστά το κουπί, πώς πρέπει να στρίβουμε», συνέχισε, για να κάνει σαφές πως στόχος της είναι να εξοικειωθεί ο κόσμος με το καγιάκ και να δει πως δεν είναι κάτι δύσκολο και μπορεί να το δοκιμάσει ο οποιοσδήποτε με την παρέα ή την οικογένειά του.  
 
Και επειδή η κακοκαιρία δεν φαίνεται να αγγίζει την παραλία Καγκέλες, η ιδιοκτήτρια της Watersports Koupi,  κλείνοντας δεν παρέλειψε να τονίσει πως έχει ήδη ανακοινώσει τις επόμενες καλοκαιρινές δράσεις στην σελίδα της επιχείρησης στο Facebook.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.