«Μια περιηγηση στην κλασσικη ακτινογραφια του Θωρακα»
Εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης των ιατρών – συγγραφέων κ. Χρήστου Βάμβαλη, ομότιμου καθηγητή, τ. Διευθυντή της πνευμονολογικής Κλινικής του Α.Π.Θ. και του Ιωάννη Μουστάκα, τ. Διευθυντή του Αντιφυματικού Ιατρείου του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, με τίτλο «Μια περιήγηση στην κλασσική ακτινογραφία του Θώρακα» διοργάνωσε ο δήμος Κομοτηνής στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “Chris&Eve” το βράδυ του Σαββάτου. Την εκδήλωση συντόνισε η πρόεδρος της ΔΕΠΑΚ κ. Σοφία Μενεσελίδου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Κομοτηναίων κ. Τάσος Βαβατσικλής. Την παρουσίαση του βιβλίου, το οποίο αποτελεί ιδιαίτερο επιστημονικό – ιατρικό σύγγραμμα που χρειάστηκαν 25 χρόνια για να ολοκληρωθεί, την έκαναν οι δυο επιστήμονες.
«Σήμερα μια από τις δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής, που είναι η ηθική και υλικοτεχνική στήριξη κάθε προσπάθειας συλλόγων, οργανώσεων αλλά και μεμονωμένων πνευματικών και επιστημονικών προσωπικοτήτων που τείνουν στην ανάδειξη της ιστορικής, κοινωνικής, πολιτιστικής φυσιογνωμίας της περιοχής μας και καθώς κάθε συνεργασίας που σχετίζεται με έρευνα και επιστημονική τεκμηρίωση μεθοδολογιών για φύλαξη πορισμάτων διαγνωστικών διαδικασιών σε κλάδους επιστημονικούς όπως η ιατρική και ιδιαίτερα η πνευμονολογία, γίνεται γεγονός» τόνισε στον χαιρετισμό του ο κ. Βαβατσικλής.
Αναφερόμενος στο πολυετές έργο του πνευμονολόγου γιατρού του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Γιάννη Μουστάκα, στον τομέα της διάγνωσης και θεραπείας της φυματίωσης, σημείωσε ότι λειτούργησε επιστημονικά υπό την σκέπην της διαγνωστικής και θεραπευτικής μεθοδολογίας ενός κορυφαίου μύστη της ιατρικής επιστήμης του επιφανούς καθηγητή κ. Βάμβαλη. «Τιμούμε τον επιφανή και σεβάσμιο καθηγητή αλλά και τον εξαίρετο συνεργάτη του συνδημότη μας γιατρό. Τιμούμε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο κ. Γιάννης Μουστάκας πάντοτε υπό τη σκέπη του καθηγητή του κ. Χρήστου Βάμβαλη συνεχίζει και σήμερα παρά την αποστρατεία του από την ενεργό ιατρική βρίσκεται κοντά μας στην Κομοτηνή, την πόλη που αγάπησε έτοιμος πάντα για κάθε νέα επιστημονική προσπάθεια».
Σε κάποιο άλλο σημείο του χαιρετισμού του ο δήμαρχος Κομοτηναίων υπογράμμισε ότι παρουσιάζοντας την επιστημονική επιτομή των δυο επιστημόνων συνεχίζουν να αποδεικνύουν εμπράκτως την πολιτική βούληση της δημοτικής αρχής «να βρίσκεται ο δήμος πάντοτε παρόν και συμπαραστάτης κάθε επιστημονικής εκδήλωσης στον τόπο μας, είτε αφορά στη στήριξη επιστημονικών συνεδρίων, είτε σε εκδηλώσεις των επιστημονικών συλλόγων και των ιατρικών τομέων του Νοσοκομείου μας, είτε μεμονωμένων επιστημονικών φυσιογνωμιών. Παρέχουμε ήδη τη διαβεβαίωση ότι η παράδοση αυτή θα συνεχιστεί».
Σιμπέλ Χατζή Αλή
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
