Μια ωρα γινεται η ελεγχομενη σταθμευση στον ποδηλατοδρομο

9.250 κάρτες έχει διαθέσει σε περίπτερα και σημεία πώλησης ο Δήμος Κομοτηνής

Εισήγηση για την αύξηση του χρόνου στάθμευσης σε μία από μισή ώρα αναμένεται να έρθει σύντομα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, ένα περίπου μήνα μετά από την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στον ποδηλατόδρομο και παράλληλούς του δρόμους.
 
Η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά από συνάντηση του Δημάρχου Κομοτηνής κ. Γιώργου Πετρίδη, του προέδρου της ΟΕΒΕΣ κ. Ανέστη Βαφειάδη και της προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κικής Κωνσταντινίδου, όπου θεωρήθηκε πως θα ήταν καλύτερο για τους πολίτες αλλά και τα καταστήματα πέριξ του ποδηλατόδρομου αν ο χρόνος στάθμευσης αυξανόταν στη μία ώρα, δίνοντας περισσότερο χρόνο στους οδηγούς.
 
Μέχρι σήμερα, όποιος αφήνει το αυτοκίνητό του στις προβλεπόμενες θέσεις προμηθεύεται μια κάρτα κόστους 30 λεπτών, την οποία μπορεί να αγοράζει είτε από τον Δήμο είτε από επιχειρήσεις οι οποίες τις πουλάνε σε συνεννόηση με το Δήμο, με τη στάθμευση να είναι αυστηρά για μισή ώρα. Επίσης δεν παρέχονταν στον οδηγό η δυνατότητα να βάλει και δεύτερη συνεχόμενη κάρτα, μιας και στόχος της διοίκησης του Δήμου ήταν να μπορέσουν να αποσυμφορήσουν το κέντρο, και η πόλη να γίνει πιο φιλική και λειτουργική για τους καταστηματάρχες.
 
Με το νέο σύστημα ο οδηγός πάλι θα μπορεί να αφήσει μόνο μία κάρτα, απλώς αυτή θα είναι της μίας ώρας. Επίσης αναμένεται να αναπροσαρμοστεί και το τίμημα της κάρτας με την αύξηση του χρόνου επιτρεπόμενης στάθμευσης.
 
 

9.250 κάρτες έχουν διατεθεί από το δήμο Κομοτηνής

 
Η αλλαγή στον χρόνο στάθμευσης βέβαια θα πάρει κάποιο χρόνο, γιατί αφενός θα πρέπει την απόφαση να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, αφετέρου να αλλάξει ο χρόνος στάθμευσης που αναγράφεται  τόσο στις πινακίδες που βρίσκονται κατά μήκος των χώρων στάθμευσης, αλλά και στις κάρτες που διαθέτει ο Δήμος Κομοτηνής.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα έχουν διατεθεί περίπου 9.250 κάρτες, οι οποίες βέβαια, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο σύνολό τους, μιας και πολλά καταστήματα και περίπτερα στην περιοχή των χώρων στάθμευσης έχουν προμηθευτεί κάρτες που διαθέτουν σταδιακά στους πολίτες που τις χρειάζονται. Από τον παραπάνω αριθμό διάθεσης καρτών προκύπτει ότι 2.775 ευρώ έχουν εισέλθει στα ταμείου του δήμου.
 
Οι αλλαγές βέβαια στον χρόνο στάθμευσης θέτουν τα δικά τους προβλήματα, μιας και οι κάρτες αναγράφουν επάνω ότι είναι για μισή ώρα, όμως στον Δήμο είναι σίγουροι πως η αλλαγή θα γίνει εύκολα και δεν θα χρειαστεί προς το παρόν προμήθεια νέων καρτών, με τις μελλοντικές να εμπεριέχουν ούτως ή άλλως τις αλλαγές που χρειάζονται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.