Μια μεγαλη ερμηνευτρια στην Κομοτηνη

Ένα φεγγάρι αλλόκοτο», μικρό τόσο ώστε να τονίζει το μεγαλείο που βρισκόταν στη σκηνή. Η Μαρία Φαραντούρη στόλισε τη νύχτα της Κομοτηνής με τη συναυλία της χθες, Δευτέρα, 20 Αυγούστου.
Ο κόσμος, παρόλο που είχε αρχίσει να καταφτάνει από νωρίς, στο τέλος δεν γέμισε το Θερινό Δημοτικό Θέατρο, αφήνοντας μία πίκρα στην ερμηνεύτρια την οποία εξέφρασε στο τέλος, λέγοντας πως «ελπίζω να ξαναρθούμε και να έλθει περισσότερος κόσμος, γιατί εδώ στις ακριτικές περιοχές πρέπει όλοι να στηρίζετε τις εκδηλώσεις».
Παρόλα αυτά, το κοινό, που ξεπερνούσε τα 400 άτομα, συγκίνησε τη Μαρία Φαραντούρη με τη θερμή υποδοχή του και τη συμμετοχή του σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισής της.

Η συναυλία παρουσιάστηκε σε δύο μέρη με συμμετοχή στο δεύτερο μέρος του ερμηνευτή από την Κύπρο, Δώρου Δημοσθένους. Στο πρώτο μέρος η Μαρία Φαραντούρη σαγήνευσε τους πάντες με τις ερμηνείες της σε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζηδάκι, Νίκου Παπάζογλου, Διονύση Σαββόπουλου, αλλά και με τραγούδια από την Κάτω Ιταλία, την Ισπανία, τη Βραζιλία.
Το δεύτερο μέρος άνοιξε ο Δώρος Δημοσθένους με Νίνο Ρότα και Μάνο Χατζηδάκι, ενώ τον πρόλογο έκανε ο Χάικ Τζακισιάν με ένα τραγούδι της ξενιτιάς από την Αρμενία.
Το υπόλοιπο του χρόνου, βέβαια, το αφιέρωσε η Μαρία Φαραντούρη σε τραγούδια από την «Τρίτη Πόρτα» της Λένας Πλάτωνος μέχρι βέβαια τον «Επιτάφιο» και τους «Δρόμους Παλιούς» του Μίκη Θεοδωράκη. Όπως ήταν άλλωστε φυσικό, όλη σχεδόν η εμφάνισή της στηρίχτηκε στις δύο συνθετικές μορφές του ελληνικού τραγουδιού, Θεοδωράκη – Χατζηδάκι. Ο κόσμος, βέβαια, τραγούδησε τα περισσότερα τραγούδια και χειροκρότησε έντονα κάθε επιλογή της ερμηνεύτριας. Την εμφάνιση έκλεισε βέβαια ο κ. Κυπριανίδης (Αντιπρόεδρος ΔΕΠΑΚ), τιμώντας τη Μαρία Φαραντούρη με ειδική πλακέτα του Δήμου Κομοτηνής.
Είναι γνωστό, τέλος, ότι η συναυλία διοργανώθηκε από τη ΔΕΠΑΚ και το Δήμο Κομοτηνής στα πλαίσια των «Ορφικών» και είχε εισιτήριο 4.000 δραχμές, το οποίο, για όσους την τίμησαν με την παρουσία της, φάνηκε απόλυτα δικαιολογημένο. Κι αυτό, γιατί τη Μαρία Φαραντούρη και το Δώρο Δημοσθένους πλαισίωνε ορχήστρα 8 ατόμων, ενώ η γενικότερη παραγωγή αποδείκνυε ότι δεν μεταφέρεται εύκολα στην ακριτική Κομοτηνή. Και τα τελευταία τα τονίζουμε, ιδιαίτερα, γιατί όσοι δεν έχουν ασχοληθεί με τη διοργάνωση τέτοιων μεγάλων εκδηλώσεων δεν έχουν φανταστεί πόσο πολυδάπανη είναι. Τέλος, μην ξεχνάμε και τα λόγια της ίδιας της ερμηνεύτριας προς όλους εμάς: «Πρέπει να στηρίζετε όλες τις εκδηλώσεις».


Μ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.