Μια Κομοτηναια στον «επιταχυντη» του HIGGS

Η Στέλλα Αργυροπούλου του «ΠΕΡΠΑΤΩ» συμμετέχει σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ενδυνάμωση των ΜΚΟ ανά την Ελλάδα

Ένας δικός μας άνθρωπος, που στην τοπική κοινωνία έχει συνδέσει το όνομά της με τις δραστηριότητες και το έργο του Συλλόγου Ατόμων Με Κινητικές Αναπηρίες και Φίλων ν.Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ» η κ. Στέλλα Αργυροπούλου, επιλέχτηκε για να εκπροσωπήσει τον Σύλλογο της περιοχής μας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Accelerator” που υλοποιεί το HIGGS (Higher Incubator Giving Growth & Sustainability) και αποτελεί μια πρωτοβουλία με στόχο την ενδυνάμωση μη κερδοσκοπικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, μέσα από εκπαιδευτικά και υποστηρικτικά προγράμματα και δράσεις που πραγματοποιούνται στη σταθερή και μόνιμη δομή των εγκαταστάσεών του.
Η κ.Αργυροπούλου βρίσκεται εδώ και περίπου δύο εβδομάδες την Αθήνα όπου και παρακολουθεί το πρώτο μέρος του προγράμματος εκπαίδευσης “Accelerator” που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις ανάγκες των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
 
Το πρώτο αυτό μέρος του προγράμματος διαρκεί έναν μήνα κατά τον οποίο οι επιλαχόντες από ΜΚΟ όλης της Ελλάδας εκπαιδεύονται μέσα από προγράμματα και δράσεις που καλύπτουν 16 θεματικές ενότητες, στόχος των οποίων είναι να παρέχουν τα κατάλληλα εφόδια και τις απαραίτητες γνώσεις για την καλύτερη λειτουργία των ΜΚΟ γενικότερα, αλλά και για τη δημιουργία επιτυχημένων προτάσεων χρηματοδότησης ειδικότερα.
 
Το HIGGS δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με στόχο την ενδυνάμωση των Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και πλέον οι δράσεις του εστιάζουν σε τρεις βασικούς πυλώνες, το Incubator (Εκκολαπτήριο), τον Accelerator (Επιταχυντή), και το Point (Σημείο Συνάντησης), με προγράμματα που πραγματοποιούνται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σταθερή και μόνιμη δομή, σε ένα νεοκλασικό κτήριο στο Μεταξουργείο.
 
Το “Incubator” εστιάζει σε νέες δυναμικές ΜΚΟ και σε όσους οραματίζονται να δημιουργήσουν ΜΚΟ, με στόχο να προσφέρει την καθοδήγηση και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την ανάπτυξη και την εξέλιξή τους.
 
Τo “Accelerator”, το οποίο είναι και το πρόγραμμα που παρακολουθεί η κ. Αργυροπούλου, εστιάζει σε μικρές και μεσαίες ΜΚΟ, μ0ε στόχο να τους προσφέρει τις γνώσεις και τα εργαλεία που απαιτούνται για τη βέλτιστη συγγραφή και υλοποίηση προτάσεων χρηματοδότησης προς διεθνείς και εθνικούς χρηματοδότες. Παράλληλα, ο χώρος του HIGGS προσφέρεται για δράσεις της κοινωνίας, όπως διαλέξεις, εκθέσεις νέων δημιουργών, και παρουσιάσεις βιβλίων, με στόχο εκτός από Point ελληνικών και διεθνών ΜΚΟ, να αποτελέσει και σημείο πολιτιστικής αλληλεπίδρασης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.