Μια «Ηλιαχτιδα σαν ελπιδα» απο τον Χρηστο Χατζοπουλο

Ο πέμπτος δίσκος του Θρακιώτη μουσικοσυνθέτη και τραγουδοποιού παρουσιάστηκε στην Κομοτηνή

Τον νέο δίσκο του, «Ηλιαχτίδα σαν ελπίδα», τον πέμπτο κατά σειρά, παρουσίασε ο Θρακιώτης μουσικοσυνθέτης και τραγουδοποιός κ. Χρήστος Χατζόπουλος την Τρίτη 30 Μαΐου στην Κομοτηνή.


 
Ο δίσκος περιέχει εφτά τραγούδια, ένα οργανικό κομμάτι και έναν αυτοσχεδιασμό, με στοιχεία από την παραδοσιακή, έντεχνη αλλά και ροκ μουσική.
 
Όπως σημείωσε ο συνθέτης, ο δίσκος ξεκίνησε από το 2012, σε συνεργασία με πολλούς φίλους μουσικούς, καταξιωμένους συνεργάτες και μαθητές.
 
Τα τραγούδια του δίσκου έχουν κοινωνικό περιεχόμενο και αφορούν το θάρρος και την αυτοθυσία των ανθρώπων, τον βιασμό της φύσης, τη διαφορετικότητα, την αποξένωση και τον ρατσισμό. Οι στίχοι μιλούν για την γκρίζα εποχή που ζούμε και την ελπίδα που έρχεται σανηλιαχτίδα, διαλύει το σκοτάδι και μας φέρνει το φως.
 
Επίσης στον δίσκο εμπεριέχονται δύο videoclip. Το ένα είναι ένα παιδικό τραγούδι για τον καλό μας μήνα Αύγουστο και το άλλο ένα οργανικό κομμάτι «Καρσιλαμάς Κομοτηνής» γυρισμένο σε γνωστά σημεία της πόλης.


 
Μετά από πολλά χρόνια δουλειά, ο δίσκος ολοκληρώθηκε, με τη βοήθεια της ΔΚΕΠΠΑΚ, και η πρώτη επίσημη του παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή.
 
Ο δημιουργός ευχαρίστησε δε όλους όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθεί ο δίσκος, καθώς και τους καλλιτέχνες που έπαιξαν σε αυτόν, όπως ο Κυριάκος Πετράς, ο Απόστολος Τσακλίδης, ο Μπάμπης Καρανίκας, η Σοφία Χατζοπούλου, η Αφροδίτη Παναγιωτοπούλου και η Σμαράγδα Χατζοπούλου, ενώ στο στιχουργικό κομμάτι του δίσκου συνέβαλαν μεταξύ άλλων ο κ. Κύρος Στεργίου και ο Κομοτηναίος Γιατρός-Ποιητής κ. Χασάν Αχμέτ.


 
Ο κ. Χατζόπουλος απευθύνθηκε στο κοινό και ζήτησε εκ μέρους όλων των καλλιτεχνών, ειδικότερα αυτών που δραστηριοποιούνται στην επαρχία, τη στήριξή τους, μιας και τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα, γιατί «αυτό που αφήνουμε εδώ πέρα είναι έργο όχι μόνο για εμάς, αλλά για τα παιδιά μας και όλο τον κόσμο, και θεωρώ ότι είναι πράγματα που μένουν. Οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά εμείς συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε, αρκεί να έχουμε και την ανταπόκριση του κόσμου» μιας και αν το κοινό αυτό δεν καταλαβαίνει το έργο, τότε πιστεύει πως δεν αρκεί να παίζουν και να γράφουν μουσική.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.