Μια γνησια λαικη μουσικη βραδια στο «Μασαλι»

Με τους Σαββέρια Μαργιολά, Δημήτρη Μαργιολά και Μάριο Μούρμουρα επί σκηνής

Από την έναρξη της λειτουργίας του, το παραδοσιακό καφενείο «Το Μασάλι» κατάφερε να κάνει σήμα κατατεθέν του τις λαϊκές βραδιές μουσικής, αλλά και τα γλέντια τα οποία συνήθως ακολουθούν. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που «Το Μασάλι» μετατρέπεται σε μία μεγάλη πίστα χορού για τους θαμώνες του.
 
Διόλου τυχαίο αν σκεφτεί κανείς την αγάπη των ιδιοκτητών για την ελληνική λαϊκή μουσική αλλά και το ταλέντο του ενός εξ αυτών, οι φωνητικές ικανότητες του οποίου αλλά και η δεξιοτεχνία του στο μπουζούκι, είναι τουλάχιστον στην τοπική κοινωνία γνωστές.
 
«Το Μασάλι» λοιπόν αποτέλεσε τον ιδανικό χώρο για τη ζωντανή εμφάνιση μίας νέας γυναικείας φωνής που «κινείται» ανάμεσα στην έντεχνη και λαϊκή μουσική, την τελευταία εκ των οποίων γνωρίζει καλά, μιας και έχει την τύχη να συγγενεύει με έναν από τους καλύτερους μπουζουξίδες της χώρας μας.
 
Ο λόγος για τη Σαββέρια Μαργιολά η οποία έκανε το βράδυ της Πέμπτης την πρώτη της ζωντανή εμφάνιση στην Κομοτηνή, μαζί με τον Δημήτρη Μαργιολά που την συνόδεψε στο μπουζούκι και στο λαούτο αλλά και τον Μάριο Μούρμουρα στην κιθάρα, οι οποίοι μας χάρισαν μία υπέροχη μουσική βραδιά με αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια της εγχώριας μουσικής σκηνής αλλά και τραγούδια από τους προσωπικούς δίσκους της Σαββέριας που όπως φάνηκε από το κοινό έχουν αγαπηθεί εξίσου.
 
Μία μουσική βραδιά αφιερωμένη στο έντεχνο και λαϊκό ελληνικό τραγούδι, «φόρος τιμής» στην πλούσια παράδοση ελλήνων συνθετών και στιχουργών, από το ρεμπέτικο και τον Τσιτσάνη, μέχρι τον Σωκράτη Μάλαμα, τον Ορφέα Περίδη, τον Νίκο Παπάζογλου, τον Σταμάτη Κραουνάκη, τη Γιώτα Νέγκα κ.α.
 
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν και μία πρώτη γεύση από τη νέα δισκογραφική δουλειά της Σαββέριας, η οποία και παρουσίασε το «Τι με κοιτάζεις» που αποτελεί και το πρώτο δείγμα της νέας της δουλειάς που αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες.
 
Σεμνοί ως προς την παρουσία, ουσιαστικοί ως προς το περιεχόμενο με πίστη στην πεποίθηση ότι η αληθινή τέχνη δεν χρειάζεται «φτιασιδώματα» για να μπορέσει να αναδειχθεί και να κερδίσει το κοινό, η Σαββέρια Μαργιολά, ο Δημήτρης Μαργιολάς και ο Μάριος Μούρμουρας, μας ταξίδεψαν με τα τραγούδια και τις μουσικές τους σε μία βράδια που αναντιρρήτως χρήζει επανάληψης. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.