Μια «φωλια» που ολο μεγαλωνει

Καλωσορίσματα, αγκαλιές φιλιά και Καλημέρες και ευχές για «Καλή χρονιά» και «Καλή πρόοδο» και στο Ειδικό Σχολείο Κομοτηνής χθες, μέρα του καθιερωμένου αγιασμού στο ξεκίνημα της σχολικής περιόδου.

Τα παιδιά συνοδευμένα από τους γονείς κατέφθασαν στο σχολειό τους λίγο πριν της 11 το πρωί. Φατσούλες χαρούμενες που αγκάλιαζαν και άγγιζαν το ένα το άλλο, σημάδι αγάπης, αναγνώρισης και επιστροφής σε ένα χώρο όπου η δημιουργία και η ζεστασιά θα τα αγκαλιάσει ακόμη μια φορά και φέτος.

Οι αγκαλιές άνοιξαν και για το προσωπικό. Μια χειραψία, μία επιπλέον χειρονομία και η απόσταση που έφεραν οι διακοπές του καλοκαιριού ξεπεράστηκε γρήγορα. Τριγυρίζουν στις αίθουσες, εξοικειώνονται με το χώρο. Νοιάζονται για τα καρεκλάκια που θα χρειασθούν και καλούν τους φίλους τους να καθίσουν κοντά.

Απόλυτη ησυχία κατά τη διάρκεια της τέλεσης του αγιασμού. Η ιερότητα της στιγμής ίσως να μετρά πολύ περισσότερο γι’ αυτά και τους γονείς τους, που κάθε ημέρα του χρόνου είναι ένας ακόμη ύφαλος στο πέλαγος της ένταξης και της γνώσης.

Λίγα λόγια από την Διευθύντρια του Σχολείου κ. Γεωργία Συμεωνίδου υποδέχονται και επίσημα τα παιδιά και τους γονείς. Προγραμματίζεται ο τρόπος μετακίνησης των παιδιών και… το Σχολείο αρχίζει.

Για πρώτη φορά φέτος το Ειδικό Σχολείο Κομοτηνής λειτουργεί ως Ενιαία Σχολική Μονάδα Ειδικής Αγωγής και έχει εντάξει στη δύναμή του και Νηπιαγωγείο. Το άνοιγμα του Σχολείου και του Συλλόγου «Οι Άγιοι Θεόδωροι» στην τοπική κοινωνία έφερε περισσότερες οικογένειες που θέλουν πια να εντάξουν τα παιδιά τους στη σχολική μονάδα. Αυτό σίγουρα θα δημιουργήσει ανάγκες πρόσθετου προσωπικού, που όλοι θέλουν να ελπίζουν, ότι σε σύντομο χρόνο θα υπάρξει η απαραίτητη ευαισθησία από τους αρμόδιους φορείς, για την κάλυψή τους.

Ε.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.