Μια ελαφρα ψυχρασια…

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η προχθεσινή παρέμβαση του κ. Θεόδωρου Γκαντή στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής. Ενδιαφέρουσα καταρχήν γιατί έθιξε ένα ουσιαστικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζει ένα τμήμα των δημοτών στις αγροτικές περιοχές του δήμου, προκαλώντας μια δημόσια συζήτηση γύρω από αυτό, που όπως προαναγγέλθηκε θα επαναληφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, για να αναζητηθεί η «χρυσή τομή» στη διάθεση του νερού στους αγροτικούς οικισμούς.
 
Το ενδιαφέρον όμως δεν περιορίζεται σε αυτό καθαυτό το αντικείμενο της παρέμβασης, που έκανε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας και πρώην αντιδήμαρχος Κομοτηνής.
 
Το πρώτο που σημειολογικά αξίζει της προσοχής μας είναι ότι η παρέμβαση έγινε από την πτέρυγα, που «ανήκει» παραδοσιακά στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης… Ίσως να περνούσε απαρατήρητη αυτή η «χωροταξική» διαφοροποίηση του κ. Γκαντή, αν δεν ακολουθούσε η παρέμβασή του για τα ραντιστικά και ειδικότερα οι ασυνήθιστα υψηλοί τόνοι μεταξύ μελών της ίδιας δημοτικής παράταξης και το ιδιαίτερα «κολλαριστό» ύφος, που χαρακτήρισε τους διαλόγους του με τον δήμαρχο Κομοτηνής, κ. Γιώργο Πετρίδη. Το τελευταίο δε, είναι το πλέον αξιοσημείωτο, αφού σε ορισμένα σημεία της διαμειφθείσας συζήτησης οι αναφορές του ενός προς τον άλλο ή για τον άλλο γίνονταν αυστηρά με «με το σεις και με το σας», με κατάχρηση δηλαδή του πληθυντικού βαθμού. Δίνοντας την εντύπωση σε έναν ανυποψίαστο παρατηρητή ότι είτε συνομιλούσαν για πρώτη φορά και άρα δεν είχαν την παραμικρή διαπροσωπική οικειότητα, είτε συμμετείχαν σε κάποια Σύνοδο Κορυφής, όπου το πρωτόκολλο επιβάλλει τυπικό ύφος στις τοποθετήσεις και στους διαλόγους.
 
Αν βέβαια ο ανυποψίαστος παρατηρητής ήταν κατά τι υποψιασμένος, θα διέκρινε μια «ελαφρά ψυχρασία» μεταξύ των δύο ανδρών, που δεν αποκλείεται να οδηγήσει και σε εξελίξεις σε ό,τι αφορά στη μεταξύ τους πολιτική σχέση…

Υ.Γ.: Για την ιστορία, σε ό,τι αφορά στις σχέσεις του κ. Γκαντή με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, κ. Νότη Χαραλαμπίδη, μολονότι αυτές δοκιμάστηκαν με ένταση που προκλήθηκε κατά τη συζήτηση του θέματος για τα ραντιστικά, εντούτοις αποκαταστάθηκαν πλήρως μετά από το πέρας της συζήτησης, όπου οι δύο άνδρες τα είπαν με χαλαρή διάθεση και έδωσαν αμοιβαίες εξηγήσεις. Θ.Σ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.