Μια εκπληκτικη εορταστικη συναυλια

Ενα εκπληκτικό πρόγραμμα με ύμνους, αγαπημένα τραγούδια ελληνικής και ξένης μουσικής αλλά και χριστουγεννιάτικες μελωδίες, παρουσίασε η διακεκριμένη σολίστ Νάντια Weinberg, στο πολυπληθές κοινό που κατέκλυσε το κεντρικό πανεπιστημιακό αμφιθέατρο, κατά την εορταστική συναυλία που οργάνωσαν το περασμένο Σάββατο ο Δήμος Κομοτηνής και η ΔΕΠΑΚ.

Η διεθνούς φήμης ερμηνεύτρια και η Ορχήστρα Σολίστ της Αθήνας, με τη Διεύθυνση του Ηλία Καλκάνη που πρωταγωνίστησαν σε αυτήν την ξεχωριστή μουσική εκδήλωση, γοήτευσαν με τις καλλιτεχνικές επιδόσεις τους, μικρούς και μεγάλους.

Στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Θρυλορίου και Γυναικών Κοσμίου, εξέθεσαν χριστουγεννιάτικες κατασκευές που δημιούργησαν τα μέλη τους, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους.

Χαμογελαστή και προσιτή η κ. Weinberg, εξέφρασε σε δηλώσεις της, την μεγάλη χαρά της για την εμφάνισή της στην Κομοτηνή. «Αγαπώ κάθε άκρη της Ελλάδας. Δεν έχει καμία σημασία για μένα αν είμαι στη Νέα Υόρκη ή στην Κομοτηνή», είπε χαρακτηριστικά.


Το πάθος της ερμηνεύτριας για την Ελλάδα και την μουσική της είναι γνωστό και την οδήγησε στην Αθήνα, όπου σπούδασε Αγγλική φιλολογία και συνέχισε την καλλιέργεια της φωνής της. «Παρότι μεγάλωσα με την αμερικάνικη και εβραϊκή κουλτούρα, το σπίτι μας ήταν γεμάτο Ελλάδα. Προσπαθώ αυτό που πήρα να το μεταδώσω στο κοινό που δεν γνωρίζει την Ελλάδα, που δεν γνωρίζει τα τραγούδια μας, την ποίησή μας. Το μισό μου πρόγραμμα είναι ελληνικό όπου κι αν πηγαίνω», επισημαίνει.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο γεγονός η διάκριση που έλαβε από την Αμερικανική Γερουσία ως «η πρώτη Ελληνικής καταγωγής», για την προώθηση της Ελληνικής και Αμερικανικής μουσικής κουλτούρας και την ακούραστη προσπάθειά της να φέρνει μηνύματα ειρήνης και αγάπης μεταξύ των λαών.

«Τιμώ τον κόσμο με τα ίδια ρούχα που φοράω σε μεγάλα θέατρα του εξωτερικού», σημείωσε η κ. Weinberg τονίζοντας ότι «το κοινό είναι κοινό και θέλει σεβασμό… Το κοινό παντού είναι το ίδιο, άμα δώσεις θα πάρεις». Με τη σημαντική εμπειρία που κατέκτησε με επιτυχημένες ερμηνείες σε περισσότερες από 174 συναυλίες στα μεγαλύτερα μουσικά θέατρα του κόσμου, μιλά και για την συνταγή της δικής της επιτυχίας. «Πολύ πολύ σκληρή δουλειά, να προσπαθείς διαρκώς για το τέλειο και δευτερευόντως είναι σίγουρα η τύχη».

Η διακεκριμένη καλλιτέχνης επιλέγει τα τραγούδια που θα ερμηνεύσει ανάλογα με τη ψυχική της διάθεση. « Το ΄΄Τζιβαέρι΄΄ είναι το αγαπημένο μου. Υπάρχουν κάποια τραγούδια που τα αγαπώ αλλά, δεν μου πάνε να τα ερμηνεύσω», υποστηρίζει.

Η σολίστ μιλά και για τη συνεργασία της με τη γνωστή ορχήστρα από τις λαμπερές κριτικές. «Είμαστε μαζί περίπου 8 χρόνια κι έχουμε ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Διευθυντής μας είναι ο κ. Λευτέρης Καλκάνης».

Καταλήγοντας στις δηλώσεις της η κ. Weinberg μιλά με θαυμασμό για την πλατεία της Κομοτηνής και το «φίνο στολισμό» της πόλης ενώ απευθύνει κι ευχές στους Κομοτηναίους για τις γιορτές.

Νατάσσα Δοσεμετζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.