Μια εκδηλωση – γιορτη για τα 30 χρονια του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνης

Γεμάτη αναμνήσεις, μια ταινία, πολλές τιμητικές διακρίσεις και το «8tetto»

Με μια διαφορετική εκδήλωση, γεμάτη με αναμνήσεις, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 14 Μαρτίου στο χώρο του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής για τη συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας του.
 
Από τις 14 Μαρτίου του 1986, που το όνειρο της Μελίνας Μερκούρη έγινε πραγματικότητα στην Κομοτηνή με την παράσταση «Μιας Πεντάρας Νιάτα», το ΔΗΠΕΘΕ συνεχίζει να προσφέρει πολιτιστικές ανάσες στην περιοχή.
 
Πρώτος πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ ήταν ο τότε Δήμαρχος κ. Χαράλαμπος Κατσιμίγας, ενώ μέχρι το 2000 πρόεδρος ήταν ο εκάστοτε Δήμαρχος Κομοτηνής, με τον κ. Κατσιμίγα να διαδέχεται ο κ. Ανδρέας Στογιαννίδης, ενώ μέχρι το 2000 πρόεδρος ήταν ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Παπαδριέλλης, που ήθελαν με αυτό τον τρόπο να δώσουν πολιτική βαρύτητα στο θεσμό, με τους εκάστοτε αντιπροέδρους να διαχειρίζονται το ίδιο το ΔΗΠΕΘΕ, ενώ από το 2000 και μετά πρόεδροι είναι δημοτικοί Σύμβουλοι.
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι αντιπρόεδροι του ΔΗΠΕΘΕ από το 1986 μέχρι το 2000 και οι πρόεδροι του ΔΗΠΕΘΕ από το 2000 και μετά. Βραβείο δόθηκε έτσι στη χήρα του κ. Ιορδάνη Ταουκίδη Φιλίτσα Ταουκίδη, καθώς και στη χήρα του κ. Πέτρου Ματσκίδη Κλαίρη Ματσκίδη, στη κ. Σοφία Μενεσελίδου που είναι και σήμερα πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, ενώ βραβεύτηκαν και οι Χρύσα Μανωλιά, Κώστας Κατσιμίγας που όμως δεν βρίσκονταν εκεί για να τα παραλάβουν.
 
Επίσης βραβεία παρέλαβαν και οι πρώην πρόεδροι του ΔΗΠΕΘΕ Γιώργος Ναβροζίδης, Γιάννης Τσαβδαρτζής και Μαρία Μαλαμίδου, ενώ βραβείο δόθηκε και στον κ. Τάσο Βαβατσικλή ο οποίος ήταν απών αλλά και στον αείμνηστο Στέλιο Σταμπουλίδη, η χήρα του οποίου δεν μπόρεσε να βρεθεί το χώρο για να το παραλάβει.
 
Τα βραβεία έδωσε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, ο οποίος τόνισε πως όσοι δούλεψαν για αυτό αξίζουν σημαντική μνεία, και πως η πόλη μας μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο στο χώρο του πολιτισμού, για να αποδείξει ότι αξίζει την ύπαρξη ενός θεσμού όπως το ΔΗΠΕΘΕ, δεσμευόμενος πως από την πλευρά του ο Δήμος θα είναι δίπλα του να το στηρίζει.
 
Κατά την εκδήλωση προβλήθηκε και μια μικρή ταινία που δημιούργησε ο Μάνος Καρυστινός, στην οποία εργαζόμενοι στο ΔΗΠΕΘΕ, άνθρωποι που διαμόρφωσαν την ιστορία του, μιλούν για όσα σημάδεψαν και ανέδειξαν τον θεατρικό πολιτισμό στην Θράκη.
 
Πριν το τέλος της εκδήλωσης το acapella φωνητικό σύνολο «8tetto» πραγματοποίησε ένα πρόγραμμα που ταξίδεψε το κοινό με κομμάτια από την προκλασική ως τη σύγχρονη μουσική.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.