Μια Ευχουπολη για το περιβαλλον εστησαν οι εθελοντες του Europe Direct Κομοτηνης

Στο «Μαγεμένο Πάρκο» της Κομοτηνής, την οποία επισκέφτηκαν μικροί μαθητές

Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για οικολογικά θέματα, πραγματοποιούν οι εθελοντές του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής χθες Τετάρτη 11 και σήμερα Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, στο «Μαγεμένο Πάρκο» της Κομοτηνής, μέσα από τη δράση «Μια Ευχούπολη για το περιβάλλον».
 
Τα μέλη της εθελοντικής ομάδας για το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή, ενημερώνουν τους μικρούς επισκέπτες του Πάρκου, για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον, μέσα από τη δημιουργία κολλάζ και άλλων εικαστικών δημιουργιών τις οποίες κατασκεύασαν τα ίδια υπό την καθοδήγηση των μελών του Europe Direct με θέμα την ανακύκλωση, τον περιορισμό των μικροπλαστικών και πλαστικών μιας χρήσης μεταξύ άλλων.
 
Αυτή η δράση είναι ιδιαίτερα σημαντική, τόνισαν οι εθελοντές, γιατί βοηθά τα παιδιά από μικρή ηλικία να κατανοήσουν τα θέματα αυτά. Άλλωστε, η συνειδητοποίηση αυτών των εννοιών, και της προστασίας του περιβάλλοντος, ξεκινά και από την εκπαίδευση.
 
Για αυτό και οι μικροί μαθητές έγραψαν, μεταξύ άλλων και τα δικά τους μηνύματα για το περιβάλλον και με αυτά στόλισαν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που είχαν τοποθετήσει στο χώρο οι εθελοντές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.