Μια ανασα πριν την οδικη διασυνδεση της παραλιακης ζωνης Ροδοπης- Εβρου

Με ασφαλτόστρωση του δρόμου προς το αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας, λωρίδα για πεζούς , παρκινγκ και χώρα για στάση λεωφορείου - Άμεση αναμένεται να είναι η ένταξη του δρόμου μόλις ανοίξει το πρόγραμμα ΕΣΠΑ

Μόνο το άνοιγμα του σχετικού προγράμματος του ΕΣΠΑ φαίνεται να έχει απομείνει ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία κατασκευής του δρόμου Μαρωνείας- Πετρωτών Ορίων Έβρου, που θα συνδέει την Μαρώνεια με τα Δίκελλα του Έβρου διασχίζοντας την μαγευτική, αλλά ελάχιστα γνωστή παραλιακή ζώνη της Ανατολικής Ροδόπης.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κ. Γιάννης Σταυρίδης, ο δρόμος αυτός, ο οποίος θα αλλάξει άρδην τις προοπτικές της ανατολικής παραλιακής Ροδόπης, θα έχει άμεση επίδραση στην περιοχή, με πιο εμφανή την βελτίωση του περιβάλλοντα χώρου του Αρχαίου Θεάτρου Μαρώνειας, πίσω από το οποίο διέρχεται ο σημερινός χωματόδρομος που θα βελτιωθεί.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως πέριξ του θεάτρου αναμένεται να κατασκευαστεί λιθόστρωτη λωρίδα δρόμου παράλληλα προς τον ασφαλτοστρωμένο
δρόμο, από την αρχή του, στη διασταύρωση με το λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους, μέχρι το θέατρο, για τους επισκέπτες που επιθυμούν να το επισκεφθούν πεζοί.
 
Επιπλέον θα διαμορφωθεί μικρό πλάτωμα για τη στάση και την αναστροφή ενός λεωφορείου πλησίον του αρχαίου θεάτρου αλλά και χώρος στάθμευσης για τους επισκέπτες του θεάτρου στην περιοχή του τετρασκελούς κόμβου, στην αρχή του έργου.
 
Να υπενθυμίσουμε πως η υφιστάμενη οδός διέρχεται από το αρχαίο θέατρο Μαρώνειας, διασχίζει την περιοχή της Μαρμαρίτσας, τα τείχη της Αρχαίας Ισμάρας, διέρχεται από την παραλία Πετρωτών και τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Ζώνης και καταλήγει στην υφιστάμενη ασφαλτοστρωμένη οδό προς Δίκελλα – Μάκρη.

Η βελτίωσή της θα αποτελέσει συνέχεια της υφιστάμενης οδού Μάκρη – Όρια
Έβρου εξασφαλίζοντας την παραθαλάσσια σύνδεση των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.