«Μια αλλιωτικη Πρωτοχρονια» στην Κομοτηνη

Σχεδόν 120 μαθητές του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής συμμετείχαν στην χριστουγεννιάτικη παράστασή του

Σχεδόν 120 μαθητές, από διάφορα τμήματα του Θρακικού Πνευματικού Κέντρου- Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής  ανέβηκαν στη σκηνή του ΡΕΞ την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου σε μια μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Μια αλλιώτικη Πρωτοχρονιά».
 

Τα παιδιά παρουσίασαν με τον δικό τους τρόπο ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας θεάτρου κ. Χρύσας Ιωαννίδου, με ένα ταξίδι σ’ ένα μαγικό κόσμο, όπου η μουσική καταργεί τα σύνορα και τις αποστάσεις.
 

Με ένα τόσο μεγάλό αριθμό παιδιών, σημείωσε η κ. Χρύσα Ιωαννίδου το πρώτο που έπρεπε να διδάξουν ήταν η έννοια του σεβασμού, κάτι που θεωρεί πως πέτυχαν μιας και έκαναν γενικές πρόβες με 120 παιδιά και δεν μιλούσε κανένα, και απόλαυσαν πάρα πολύ τη διαδικασία, και αυτό έδειξαν και επάνω στη σκηνή, καταχειροκροτούμενα από τους θεατές, που αποτελούνταν από γονείς και συγγενείς.
 

Στην παράσταση, πέρα από το θεατρικό εργαστήρι στο οποίο είναι υπεύθυνη η κ. Ιωαννίδου, συμμετείχε η παιδική χορωδία, το τμήμα μουσικής προπαίδειας, το τμήμα ζωγραφικής, το τμήμα εικαστικών, το τμήμα μπαλέτου αλλά και το τμήμα μοντέρνου χορού και zumba. 

Το ωδείο ως ιδέα 

«Το Ωδείο είναι ιδέα» σημείωσε η υπεύθυνη του Ωδείου κ. Άντζελα Δράκου, με αφορμή την πρόσφατη συνάντησή της με παλιές μαθήτριες του, οι οποίες πλέον ως γονείς φέρνουν τα παιδιά τους σε αυτό και τους εμπιστεύονται.
 

Σε αυτή την ιδέα, τόνισε, επέστρεψε και η κ. Χρύσα Ιωαννίδου, μετά από χρόνια καριέρας και ένωσε όσο το δυνατόν περισσότερα τμήματα, η δουλειά των οποίων φάνηκε επάνω στη σκηνή.
 
«Δεν είναι δουλειά ενός, αλλά πολλών, και θέλει να δοθεί σημασία στη λεπτομέρεια» σημείωσε η κ. Δράκου, μεταφέροντας τις ευχές του Διοικητικού συμβουλίου ενόψει εορτών. «Το πνεύμα των γιορτών να μας αγκαλιάσει όλους, να δώσει στον καθένα μας αυτό που επιθυμεί και η καινούρια χρονιά να υλοποιήσει όλες τις προσευχές μας» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.