«Μια ακουραστη εργατρια»

Αφιερωμένο στην μέλισσα και το μέλι το φετινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής

Την έναρξη της προετοιμασίας για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος της επόμενης σχολικής χρονιάς 2018-2019 ανακοίνωσε για της επίσημης σελίδας του στο facebook ο Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής.
 
Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θεσπίστηκε από την διοίκηση του ΜΟΚ και υλοποιείται τα τελευταία έξι χρόνια, ενώ η φετινή έκτη κατά σειρά χρονιά θα είναι αφιερωμένη στις μέλισσες και το μέλι, με τίτλο αυτού «Μία ακούραστη εργάτρια».
 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκινά «παραδοσιακά» αρχές Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στα τέλη του Μαΐου, με διαφορετική κάθε χρόνο θεματολογία. «Σύμμαχος» και συνεργάτης του ΜΟΚ στο πρόγραμμα αυτό είναι η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ν. Ροδόπης και πιο συγκεκριμένα ο κ. Ιωάννης Σιγούρος, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων , την βοήθεια του οποίου υπογράμμισε μιλώντας στον «ΠτΘ» ο πρόεδρος του ΜΟΚ κ. Στέφανος Κούκλαρης.
 
Όπως εξήγησε ο ίδιος πρόκειται για κάτι πρωτότυπο και διαφορετικό για τα παιδιά του νομού, εξ ου και τυγχάνει κάθε χρόνο θερμής ανταπόκρισης από το σύνολο των σχολικών μονάδων της Ροδόπης, με τον κ. Κούκλαρη να επισημαίνει πως το πρόγραμμα παρακολουθούν και μαθητές από μονάδες που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές του νομού.
 

Την προετοιμασία αλλά και την υλοποίηση του προγράμματος αναλαμβάνουν τα μέλη του ΜΟΚ και πιο συγκεκριμένα η κ. Ελένη Σαρχοσίδου, ενώ περιλαμβάνει μία ώρα θεωρίας δια βιντεοπροβολής αλλά και μία ώρα πρακτικής εφαρμογή των όσων μαθαίνουν. Σημαντική είναι και η συνεισφορά φοιτητών του ΔΠΘ, όπως επεσήμανε ο κ. Κούκλαρης, οι οποίοι βοηθούν στο στήσιμο του προγράμματος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.