Μια ακομα θετικη χρονια ξεκινα για τον Συλλογο «Αγιοι Θεοδωροι»

Στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής θα φιλοξενηθούν το καλοκαίρι τα παιδιά του Συλλόγου

Η ετήσια γιορτή που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» μας έχει συνηθίσει κάθε χρόνο σε μια θετική είδηση, ξεκινώντας με καλούς οιωνούς τη χρονιά.
 
Το 2019 δεν αποτέλεσε εξαίρεση, μιας και κατά την κοπή της βασιλόπιτας, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ανακοίνωσε προς τα παιδιά, τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου ότι από φέτος, που ξεκινούν την λειτουργία τους οι νέες κατασκηνώσεις της Μητρόπολης, θα μπορούν να φιλοξενούνται εκεί για ένα διάστημα, ώστε να κάνουν τα μπάνια τους. 

Θετικό το έργο του Συλλόγου 

Ο Μητροπολίτης μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για το έργο του Συλλόγου αλλά και την αγάπη που δίνουν τα παιδιά του, αναφέροντας πως «όταν κανείς νομίζει ότι χάνει τον προορισμό στη ζωή του, και τον τρώει η καθημερινότητα, η μιζέρια και ο εγωισμός, πρέπει να μαζεύει τα κομμάτια του και νa πηγαίνει στο σχολείο των Αγίων Θεοδώρων, και όταν συναναστραφεί με αυτά τα παιδιά, και γνωρίσει την καλοσύνη που έχουν στην ψυχή τους, τότε σίγουρα θα φύγει με άλλες σκέψεις και διαφορετικός από ό,τι πήγε».
 
Η χρονιά που πέρασε καταγράφηκε στην τοπική ιστορία, σημείωσε, γιατί εγκαινιάστηκε ο νέος χώρος, και τώρα που τελείωσε, μπορούν να γίνουν το επόμενο διάστημα περισσότερα.
 

Φέτος, μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια, αναμένεται να λειτουργήσουν για πρώτη φορά οι κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Για αυτό και σε συνεννόηση με την πρόεδρο του Συλλόγου η Μητρόπολη θα παραχωρεί μία εβδομάδα τουλάχιστον την κατασκήνωση, ώστε τα παιδιά να πηγαίνουν εκεί και να κάνουν τα μπάνια τους, και να μην φεύγουν εκτός Ροδόπης. 

Δύναμη του συλλόγου τα μέλη του 

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νατάσα Λιβεριάδου ευχαρίστησε το μητροπολίτη, αλλά και όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, που αποτελούν, τα 38 αυτά χρόνια της ύπαρξής του, τη δύναμη του.
 
Το 2018 ήταν μια καταλυτική χρονιά, με τη λειτουργία του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας «Αξίζω» του συλλόγου, μετά από πολλούς κόπους. «Είναι για εμάς η πρώτη φορά που πραγματοποιούμε την κοπή της πίτας με τόση χαρά, χωρίς να σκεφτόμαστε τι θα γίνει την επόμενη μέρα» ανέφερε, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι θα ολοκληρωθεί το έργο, κάνοντας περήφανους τους κατοίκους της Ροδόπης, με την συνεισφορά των οποίων αυτό δημιουργήθηκε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.