Μετρα για την υγεια του λαου, και οχι του κεφαλαιου, θελει η ΕΝΙΔΥΚ

Κινητοποίηση έξω από το Νοσοκομείο Κομοτηνής για την ενίσχυση του ΕΣΥ

Την ανάγκη για άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ, με προσλήψεις, επίταξης του ιδιωτικού τομέα υγείας και μαζικά τεστ στους εργαζόμενους θέλησε να αναδείξει η ΕΝΙΔΥΚ, την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, με παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Τα μέλη της ΕΝΙΔΥΚ, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, θέλησαν να αναδείξουν τα προβλήματα που έχουν ενταθεί από την πανδημία του κορωνοϊού, ζητώντας μαζικές προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών, την επίταξη άνευ όρων κλινών και κλινικών και να δοθούν λεφτά για την υγεία και όχι για τις τράπεζες και την εργοδοσία.

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της ΕΝΙΔΥΚ κ. Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος, ακόμα και τις δύσκολες ημέρες του κορωνοϊού, συνεχίζεται από την κυβέρνηση η πολιτική που εφάρμοσαν και όλες οι κυβερνήσεις πριν από αυτή, με την υγεία ως κόστος για το κεφάλαιο.

Αυτή η νοοτροπία οδήγησε στην μεθοδευμένη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, κλείσιμο κλινικών, και γενικότερη απαξίωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Και ενώ η ανάγκη ενός ισχυρού συστήματος υγείας φάνηκε στο πρώτο κύμα της πανδημίας, η κυβέρνηση χρησιμοποίησε την ευκαιρία για τη νομοθέτηση μιας σειράς αντεργατικών μέτρων.

Επειδή λοιπόν δεν υπήρχε καμία διάθεση για ενίσχυση του ΕΣΥ αλλά και της λήψης μέτρων όπως η «αραίωση» των μαθητών στα σχολεία, αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, φτάσαμε στο δεύτερο lockdown, γιατί η διαχείριση της πανδημίας γίνεται με κριτήριο την οικονομία και όχι την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού, επικαλούμενη την ατομική ευθύνη.

Για αυτό και με την κινητοποίησή τους αυτή, σημείωσε ο κ. Ευαγγελόπουλος, θέλησαν να στείλουν μήνυμα τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στην εργοδοσία, για να μην συνεχίσουν να παίζουν με την υγεία του λαού, θυσιάζοντάς την στο βωμό του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων.

Η ΕΝΙΔΥΚ ανανέωσε το αγωνιστικό της ραντεβού για την συγκέντρωση του εορτασμού του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.