Μετωπο συνεργασιας Ιλχαν και Παυλιδη

Με έμφαση στον Αναπτυξιακό Νόμο και τις ενισχύσεις για τον καπνό

Τρέχοντα ζητήματα, μείζονος ενδιαφέροντος για την τοπική κοινωνία της Ροδόπης και ευρύτερα της Θράκης και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, είχαν την ευκαιρία να θέσουν επί τάπητος στη διάρκεια της χθεσινής τους συνάντησης ο βουλευτής με το Ποτάμι, κ. Αχμέτ Ιλχάν, και ο περιφερειάρχης, κ. Γιώργος Παυλίδης. Αντικείμενο συζήτησης έγιναν κατά κύριο λόγο οι προβλέψεις του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, που επίκειται να συζητηθεί και να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής, και οι δυνατότητες ενίσχυσης της τιμής του καπνού μπασμά από τα διαθέσιμα του Β΄ Πυλώνα της νέας ΚΑΠ που προορίζονται για την Ελλάδα. Μετά το πέρας της συνάντησής τους, οι κ.κ. Ιλχάν και Παυλίδης έκαναν λόγο για μια ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση, και συμφώνησαν ότι είναι αναγκαία η συνεργασία και άθροιση δυνάμεων στην κατεύθυνση της διεκδίκησης των αιτημάτων, που έχει η ακριτική μας περιοχή. 

Αχμέτ Ιλχάν «Βλέπουμε ότι η συνολική δράση και η επιστημονική δουλειά φέρνουν αποτελέσματα»

Ειδικότερα, ο βουλευτής Ροδόπης με το Ποτάμι έπλεξε το εγκώμιο του περιφερειάρχη, κάνοντας λόγο για τον μοναδικό άνθρωπο στην Περιφέρειάς μας που «με μεθοδικότητα, με αποτελεσματικότητα, με γνώση και με μεγάλη αυτοθυσία αγωνίζεται για την περιοχή». «Πιστέψτε με ότι ήταν η μοναδική Περιφέρεια στον νέο αναπτυξιακό νόμο που είχε εμπεριστατωμένες προτάσεις, μετά από την Κρήτη», σημείωσε αναφερόμενος στη συζήτηση για τον Αναπτυξιακό Νόμο στην αρμόδια επιτροπή. «Χάρη και στη δικιά του παρέμβαση», συμπλήρωσε, «καταφέραμε τουλάχιστον σε αυτόν τον Αναπτυξιακό Νόμο να επεκτείνουμε τη ζώνη κινήτρων από τα σύνορα προς την ενδοχώρα από τα 20 χμ. στα 30 χμ. και να εντάξουμε άλλους τρεις δήμους στην περιοχή, το οποίο έχει τεράστια σημασία». «Φυσικά ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος έχει κι άλλα κενά, διεκδικούμε κι άλλα πολλά πράγματα», επισήμανε, «τα οποία αναφέρονται στην επιστολή του περιφερειάρχη και τα οποία συμμερίζομαι κι εγώ, οπότε θα τα προωθήσω την επόμενη εβδομάδα στην ολομέλεια της βουλής». «Βλέπουμε ότι η συνολική δράση και η επιστημονική δουλειά φέρνουν αποτελέσματα», τόνισε συμπερασματικά ο κ. Ιλχάν, αναγνωρίζοντας με την ευκαιρία ότι «στην παρούσα κυβέρνηση, με όποιες αδυναμίες κι αν έχει, εισακούονται προτάσεις, όταν είναι δομημένες και συνοδευόμενες από άρτια επιχειρήματα». 

Γιώργος Παυλίδης «Δε ζητάμε χάρη από τον Αναπτυξιακό Νόμο, αλλά ζητάμε αυτό που δικαιούμαστε»

Από την πλευρά του ο κ. Παυλίδης χαρακτήρισε τη συζήτηση εποικοδομητική, ενώ για το θέμα του Αναπτυξιακού Νόμου παρατήρησε ότι «κοινό μας ενδιαφέρον είναι όλη η Περιφέρεια να μην υστερήσει». «Με τις προτάσεις μας υπήρξαν ορισμένες βελτιώσεις- ικανοποιητικές σε ορισμένα σημεία, που θα μπορούσαν να είναι και καλύτερες», προσέθεσε, «αλλά όλο αυτό πλέον θα διεκδικηθεί από τους βουλευτές μας, συμπεριλαμβανομένου βεβαίως και του κ. Ιλχάν, στη βουλή». «Δε ζητάμε χάρη, αλλά ζητάμε αυτό που δικαιούμαστε, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο», έσπευσε να ξεκαθαρίσει, επισημαίνοντας με έμφαση ότι «η περιοχή πρέπει να βρει τον βηματισμό της. Δεν πρέπει να χαρίζουμε τίποτα, σε κανέναν. Να μην παραιτείται κανένας μας από τίποτα». 

«Πολύ ενδιαφέρον το θέμα των ενισχύσεων για τον καπνό, πρέπει να το παλέψουμε και να το παλέψουμε πολυδιάστατα»

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε πολύ ενδιαφέρον το θέμα των ενισχύσεων για τον καπνό, που ανακίνησε πρόσφατα με την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες ο κ. Ιλχάν. «Πρέπει να το παλέψουμε και να το παλέψουμε πολυδιάστατα», τόνισε, γιατί όπως επισήμανε, «φαίνεται ότι ο Β΄ Πυλώνας έχει ευκαιρίες και μάλιστα σημαντικές ευκαιρίες». «Αυτές τις ευκαιρίες όμως θα πρέπει να τις εξειδικεύσουμε και να προωθήσουμε», προσέθεσε. «Κύρια δουλειά προς αυτήν την κατεύθυνση είναι η δουλειά του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης», συνέχισε, «κι αυτό γιατί μεμονωμένες προτάσεις περιφερειών δεν μπορούν να υποβληθούν. Πρέπει να υποβληθούν οριζόντια για όλη τη χώρα. Κι αυτό έχει τα αντίστοιχα εμπόδιά του. Πιστεύω λοιπόν ότι η πρωτοβουλία είναι σημαντική, όπως και τα αποτελέσματά της. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε σημείο προς σημείο έτσι ώστε αυτό το οποίο έχουμε μπροστά μας να το αξιοποιήσουμε στο έπακρον». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.