Μετα τις σπουδες…ετοιμοι για δουλεια!

Μια σύγχρονη σχολή, που προσφέρει προγράμματα επαγγελματικών προδιαγραφών σε εξειδικεύσεις του κλάδου ομορφιάς, θα δώσει επαγγελματική διέξοδο και σε δεκάδες νέους της Κομοτηνής, της Αλεξανδρούπολης και της Ξάνθης, απόφοιτους Γυμνασίου, Λυκείου και Ι.Ε.Κ., αλλά και στους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους στον κλάδο που ζητούν επιμόρφωση.

Η Benefit Career Studies θα προσφέρει εξειδικευμένη γνώση και κατάλληλες δεξιότητες, ώστε οι απόφοιτοί της να είναι έτοιμοι να απορροφηθούν στην αγορά εργασίας. Δεδομένης δε της έλλειψης εξειδικευμένων στελεχών για τις ανάγκες των επαγγελματιών και των καταστημάτων του κλάδου, αναμένεται οι επιχειρήσεις του κλάδου να απορροφήσουν άμεσα τους αποφοίτους.

Για το λόγο αυτό, πραγματοποιήσαμε μια συνέντευξη με τον κ. Βασίλη Γαλάνη, Καθηγητή, Συγγραφέα, Ιδρυτή της Benefit Beauty Studies και σας παρουσιάζουμε τα όσα συζητήσαμε.

Κύριε Γαλάνη, πως αποφασίσατε την ίδρυση μιας σχολής στην περιοχή της Θράκης και ποιες ανάγκες έρχεται να καλύψει μια ακαδημία ομορφιάς στην περιοχή μας;

Στηριζόμενος στην πολύχρονη εμπειρία μου στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, στην τεχνογνωσία μου αλλά και σε έρευνα αγοράς στην περιοχή της Θράκης, τόσο σε απόφοιτους Λυκείου όσο και σε επιχειρήσεις. Πράγματι αντίστοιχες σχολές αλλά αν θέλετε και Ι.Ε.Κ. λειτουργούν μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα, με αποτέλεσμα οι νέες και οι νέοι της Θράκης να «μεταναστεύουν» προς τη Θεσσαλονίκη, επιβαρύνοντας με χιλιάδες euro, τον οικογενειακό προυπολογισμό. Επιπλέον είναι λίγες οι θέσεις των εισαγομένων νέων, κυρίως στα δημόσια Ι.Ε.Κ. αλλά και πολύ περιορισμένος ο αριθμός των εξειδικεύσεων που προσφέρονται. Έτσι αν κάποια νέα ή νέος, έχει ταλέντο και θέλει να αποκτήσει εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες σε σύγχρονα επαγγέλματα του κλάδου της ομορφιάς δεν του προσφέρεται η δυνατότητα εξειδίκευσης σε περιζήτητα επαγγέλματα, όπως αυτά του επαγγελματικού make up, του nail design, της κομμωτικής και πολλά άλλα.

Η Benefit Beuaty Studies, έρχεται λοιπόν στην περιοχή της Θράκης να καλύψει ένα μεγάλο κενό. Αντίστοιχα είναι τα μηνύματα που πήραμε και από τους επαγγελματίες του κλάδου, όπως αλυσίδες καλλυντικών, ινστιτούτα αισθητικής, γυμναστήρια, spa, κομμωτήρια, studio make up, studio nail design και άλλους επαγγελματίες, που δυσκολεύονται να προσελκύσουν στελέχη σε αντίστοιχες ειδικότητες γιατί δεν υπάρχουν.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι καλύπτουμε επίσης ένα ακόμη μεγάλο κενό αλλά και πώς μεταφράζεται αυτό για την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων μας.

Επιπλέον στη Benefit Beauty Studies κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει και να σπουδάσει το επάγγελμα που πραγματικά τον ενδιαφέρει και του ταιριάζει, καθώς τα προγράμματα σπουδών περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων. Στην περιοχή τουλάχιστον σε επίπεδο Τ.Ε.Ε. αλλά και Ι.Ε.Κ. διδάσκονται παραδοσιακά επαγγέλματα όπως αυτό της αισθητικής και της κομμωτικής, επομένως ταυτόχρονα θα καλύψουμε τις ανάγκες αυτών των αποφοίτων για εξειδίκευση και επιμόρφωση σε σύγχρονα θέματα. Τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών της Benefit Beauty Studies, δεν είναι τυχαία, αλλά προϊόν μελέτης, εμπειρίας και γνώσης των αναγκών του κλάδου, με βάση του τι ζητάει η αγορά σήμερα αλλά και στο μέλλον. Κύριος στόχος μας είναι, οι απόφοιτοί μας να διοχετεύονται κατευθείαν στην αγορά εργασίας. Βάση αυτού προσφέρουμε τα προγράμματά μας σε ειδικότητες και εξειδικεύσεις με μεγάλη ζήτηση.

Κύριε Γαλάνη, ποια είναι τα προσφερόμενα προγράμματα της σχολής και σε ποιους απευθύνονται;

Τα προσφερόμενα προγράμματα της Benefit Beauty Studies, καλύπτουν εξειδικεύσεις που οδηγούν σε επαγγέλματα με μεγάλη ζήτηση. Οι ενδιαφερόμενοι νέοι και νέες της περιοχής, μπορούν να βρουν αρκετές ειδικότητες και εξειδικεύσεις, για τις οποίες τα Τ.Ε.Ε. και τα Ι.Ε.Κ. δεν διαθέτουν αντίστοιχα τμήματα, αλλά ούτε και κανείς άλλος εκπαιδευτικός οργανισμός. Τα προγράμματα που προσφέρουμε καλύπτουν τον τομέα των επαγγελμάτων ομορφιάς με τις εξής ειδικότητες: του Επαγγελματικό Μακιγιάζ, του Μανικιούρ – Πεντικιούρ, του Nail Design και της Ονυχοπλαστικής, του Μόνιμου Μακιγιάζ και της τεχνικής του Henna Tattoo – Tattoo, των Εναλλακτικών Θεραπειών, της Αισθητικής, της Κομμωτικής και του Hair Design – Styling και τέλος της Διαιτολογίας.

Τα προγράμματα της Benefit Beauty Studies, απευθύνονται σε αποφοίτους Γυμνασίου, Λυκείου, Τ.Ε.Ε., Ι.Ε.Κ., επαγγελματίες και εργαζόμενους στον κλάδο αλλά παράλληλα και σε φοιτητές, σε εργαζόμενους και σε κάθε νέα και νέο, που θέλουν να αξιοποιήσουν τις ιδιαίτερες κλίσεις και τα ταλέντα τους και να κάνουν ένα ελεύθερο επάγγελμα. Η φοίτηση στη Benefit Beauty Studies, διαρκεί έως τέσσερα εξάμηνα -δύο χρόνια σπουδών- , αλλά υπάρχουν και ετήσια προγράμματα δύο εξαμήνων καθώς και αρκετές εξειδικεύσεις και σεμινάρια που προσφέρονται ταχύρυθμα.

Ανάλογα με την ειδικότητα οι σπουδαστές παρακολουθούν θεωρητικά αλλά και εργαστηριακά μαθήματα σε χώρους επαγγελματικών προδιαγραφών, από επαγγελματίες καθηγητές, καταξιωμένους στο χώρο τους. Παράλληλα οι σπουδαστές μας, μπορούν να κάνουν παράλληλα πρακτική εξάσκηση, στις ήδη συνεργαζόμενες μαζί μας επιχειρήσεις.

Κύριε Γαλάνη, πώς σχεδιάζει η Benefit να προωθήσει επαγγελματικά τους αποφοίτους της και πότε ξεκινάει η περίοδος των εγγραφών;

Όπως ανέφερα και στην αρχή, αυτό αποτελεί βασικό στόχο για μας, δέσμευση αλλά ευθύνη. Ήδη έχουμε φροντίσει γι’ αυτό με συστηματικό και δομημένο τρόπο, εφόσον η διασύνδεση με την αγορά εργασίας είναι για μας το ζητούμενο και σήμερα που μιλάμε, έχουμε πετύχει μεγάλο αριθμό συνεργαζόμενων επιχειρήσεων. Επιπλέον η Benefit Beauty Studies, διαθέτει το Γραφείο Εργασίας Αποφοίτων & Διασύνδεσης ( Γ.Ε.Α.Δ.), έτσι ώστε να προωθεί την επαγγελματική απορρόφηση των αποφοίτων της σε όλη την περιοχή της Θράκης επιτυγχάνοντας διασύνδεση και διεύρυνση των συνεργασιών της με επιχειρήσεις του χώρου. Παράλληλα θα αναλάβουμε μια μεγάλη πρωτοβουλία θεσμοθετώντας τις Ημέρες Καριέρας, κάθε χρόνο με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων επιχειρήσεων του κλάδου, έτσι ώστε το πρώτο επαγγελματικό ραντεβού οι απόφοιτοί μας να το κλείνουν με τη δική μας φροντίδα και υποστήριξη.

Η Benefit Beauty Studies, θα λειτουργήσει τις εγκαταστάσεις της σε κεντρικό σημείο της πόλης της Κομοτηνής και θα πραγματοποιήσει την έναρξη της περιόδου των εγγραφών της από 1η Οκτωβρίου του 2006. Βέβαια μέχρι τότε θα έχει ανακοινωθεί και επίσημα η έναρξη των εγγραφών και η τελετή έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς. Εκτιμώ ότι η πόλη της Κομοτηνής, ως κεντρικό και κομβικό σημείο της Θράκης, θα διευκολύνει ουσιαστικά νέες και νέους από την πόλη της Αλεξανδρούπολης και της Ξάνθης, δεδομένου ότι το οδικό δίκτυο έχει βελτιωθεί και ο χρόνος μετακίνησης έχει ελαχιστοποιηθεί.

Τέλος να σας ευχαριστήσω για τη δυνατότητα που μου προσφέρατε, να ενημερώσω το κοινό της Θράκης, τους γονείς αλλά και τους νέους και τις νέες που επιθυμούν να σπουδάσουν σε επαγγέλματα του χώρου της ομορφιάς.

-Ο-

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.