Μετα τα Φωτα θα αποκτησει… φως η γειτονια της Εκτενεπολ

Έκκληση από τους κατοίκους να σταματήσει το «μπαλάκι» των ευθυνών

Παρότι βρίσκονται λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από το κέντρο της πόλης, οι κάτοικοι της Εκτενεπόλ, κυρίως στην οδό Γ. Παπανδρέου και στα νεόκτιστα προς την πλευρά της Ολυμπιάδας, υπομένουν επί χρόνια μία κατάσταση, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τριτοκοσμική. Και τούτο, γιατί παραμένουν κυριολεκτικά στο σκοτάδι τόσο οι κοινόχρηστοι χώροι, όσο και οι εσωτερικοί δρόμοι της γειτονιάς, ένεκα του ιδιαίτερου ιδιοκτησιακού καθεστώτος που υπάρχει στην συγκεκριμένη έκταση.
 
Θυμίζουμε ότι η επίμαχη έκταση είναι ιδιοκτησίας της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ-Κτηματική Κατασκευαστική Α.Ε. και ο δήμος Κομοτηνής δεν έχει την τυπική αρμοδιότητα να παρεμβαίνει για την αποκατάσταση προβλημάτων, όπως της έλλειψης οδοφωτισμού. Θυμόμαστε πως στο πρόσφατο παρελθόν είχαν γίνει συναντήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές για τη διευθέτηση του συγκεκριμένου προβλήματος, οι οποίες φαίνεται δεν καρποφόρησαν.

Αγανακτισμένοι από την υφιστάμενη κατάσταση, αλλά και από το «μπαλάκι» ευθυνών που, όπως διακρίνουν, ανάμεσα στον δήμο και στην Κτηματική εταιρία, κάτοικοι της γειτονιάς απευθύνθηκαν στον «ΠτΘ», κάνοντας έκκληση να βρεθεί άμεσα λύση. Υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, όπως μας μετέφεραν, τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα όσων διασχίζουν τους συγκεκριμένους δρόμους τις νυχτερινές ώρες.
 
Κατά την επικοινωνία μας με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, κ. Ισμαήλ Λεβέντ, μας μεταφέρθηκε καταρχήν η αγανάκτηση και η οργή της δημοτικής αρχής για την ασυνέπεια της εταιρίας ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ έναντι των υποχρεώσεών της, ενώ ταυτόχρονα μας γνωστοποιήθηκε η απόφαση του δήμου να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα. Πιο συγκεκριμένα, η διαβεβαίωση εκ μέρους του κ. Λεβέντ ήταν πως σε άμεσο χρόνο, δηλαδή την επόμενη εβδομάδα, μετά από τη γιορτή των Φώτων, τα συνεργεία του δήμου θα αναλάβουν να αναπτύξουν εναέρια καλώδια στα προβληματικά σημεία, προκειμένου να δώσουν μια προσωρινή λύση στην απουσία οδοφωτισμού. Η οριστική λύση του προβλήματος θα έρθει μέσω εργολαβίας, που σχεδιάζει ο δήμος και η οποία θα περιλαμβάνει την αποκατάσταση των πεπαλαιωμένων δικτύων οδοφωτισμού και για την εγκατάσταση νέων στη γειτονιά, που βρίσκεται προς τον κόμβο του ΑΟΕΔ και προς την Ολυμπιάδα. Οψόμεθα λοιπόν… 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.