Μεσολαβησαν για παραδοση παιδιου για υιοθεσια

Μια υπόθεση που αναδεικνύει το λυπηρό εμπόριο υιοθεσιών που γίνεται στη χώρα μας στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Κομοτηνής

Ένοχους για τη μεσολάβηση στην παράδοση τέκνου για υιοθεσία, με σκοπό προσκόμιση παράνομου οφέλους, αλλά με ελαφρυντικά, έκρινε το Μεικτό Ορκωτό  Εφετείο Θράκης, μία γυναίκα και έναν άντρα, την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου.
 
Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της αστυνομίας, η οποία ξεκίνησε από πληροφορίες, που συμπεριλάμβαναν σήμα από την Ιντερπόλ, ότι μεσολαβούσαν σε παράνομες υιοθεσίες βρεφών και αγοραπωλησίες, στις οποίες εμπλέκονταν έγκυες γυναίκες από τη Βουλγαρία, οι οποίες γεννούσαν στην Ελλάδα και κατευθείαν παρέδιδαν τα παιδιά τους.
 
Έτσι ένας αστυνόμος ήρθε σε επαφή και τελικά παρέστησε εκπρόσωπο ενός ζευγαριού που θέλει να υιοθετήσει μωρό. Όταν τελικά βρέθηκε μια μέλλουσα μητέρα, ο αστυνομικός, μαζί με συνάδερφό του, η οποία υποδύθηκε την υποψήφια μητέρα πήγαν στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, όπου παρέδωσαν συνολικά σε αυτούς 14.000 ευρώ, μαζί με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, και στη συνέχεια τους συνέλαβαν.
 
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, όπως υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της δίκης ο αστυνομικός που πραγματοποίησε τη σύλληψη, προέκυψε πως ο πρώτος κατηγορούμενος το προηγούμενο διάστημα ήταν συνοδός και άλλων εγκύων, σε διάφορα νοσοκομεία της περιοχής. Μάλιστα σε επαφές με τους αστυνομικούς πριν τη σύλληψη και οι δύο κατηγορούμενοι είχαν προσπαθήσει να καθησυχάσουν τους υποψήφιους θετούς γονείς, λέγοντάς πως το έχουν κάνει πολλές φορές.
 
Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων τονίζοντας πως, όπως φαίνεται και από το σήμα της Ιντερπόλ, ότι αποτελούσαν μέλη  κυκλώματος το οποίο έπρεπε να εξαρθρωθεί.
 
Από την πλευρά του ο συνήγορος των κατηγορουμένων αμφισβήτησε την εγκυρότητα της διαδικασίας που ακολούθησε η αστυνομία, λόγω της προσπάθειας ώθησης για την υιοθεσία, ενώ ζήτησε από το δικαστήριο να αναλογιστεί αν η αστυνομία έμεινε σε παθητικό ρόλο ή προκάλεσε την αξιόποινη πράξη, εκφράζοντας την άποψη πως το έγκλημα δεν ολοκληρώθηκε, μιας και οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν πριν πάρουν οι αστυνομικοί το παιδί στα χέρια τους.
 
Τελικά το δικαστήριο καταδίκασε τους δύο κατηγορούμενους σε 3 χρόνια φυλάκισης.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.