Μεσα απο τα Τοπικα Χωρικα Σχεδια περνα το Γενικο Πολεοδομικο της Κομοτηνης

Η αναθεώρηση του αναμένεται να κοστίσει περίπου 1 εκ. ευρώ

Το θέμα της αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) Κομοτηνής, το οποίο ήδη είναι ανεπίκαιρο, και το μέλλον αυτού, έθιξε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής το βράδυ της Τρίτης 28 Νοεμβρίου.
 
Αφορμή ήταν η αποστροφή του επικεφαλής του Σπάρτακου κ. Κώστα Καραΐσκου, ο οποίος εντόπισε στον ισολογισμό ένα ποσό 1000 ευρώ στον κωδικό που υπάρχει για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, και αναρωτήθηκε τι συμβαίνει με αυτό.
 
Ο κ. Πετρίδης σημείωσε πως η χρηματοδότηση του κωδικού είναι εκεί ώστε να παραμένει ανοιχτός, μιας και μέχρι το 2016 δεν υπήρχε χρηματοδότηση για τέτοιου είδους επιλεξιμότητες.
 
Το ΓΠΣ εγκρίθηκε το 2012, 20 χρόνια μετά από την υποβολή του, και πλέον χρειάζεται αναθεώρηση, μιας και είναι ήδη ανεπίκαιρο.
 
Για να γίνει αυτή η αναθεώρηση, σημείωσε ο κ. Πετρίδης, πρέπει να εκπονηθεί ένα Τοπικό Χωρικό Σχέδιο.  Τα Τοπικά Χωρικά Σχέδια όμως πλέον σύμφωνα με το νόμο πρέπει να καλύπτουν όλο το Δήμο, για αυτό το λόγο το Τοπικό Χωρικό Σχέδιο Δήμου Κομοτηνής αναμένεται να έχει έναν προϋπολογισμό γύρω στο 1 εκ. ευρώ.
 
Πριν από 1 μήνα περίπου βγήκε η πρόσκληση για την χρηματοδότηση Τοπικών Χωρικών Σχεδίων, και ήδη ο δήμος είναι σε διαδικασία στις αρχές του 2018 να ενεργοποιήσει τον κωδικό για το ΓΠΣ ώστε να προχωρήσουν στην εκπόνησή του.
 
Αυτό θα λύσει και τα θέματα του ΓΠΣ, όμως υπολογίζεται πως η όλη διαδικασία θα είναι εξαιρετικά χρονοβόρα, παίρνοντας στην καλύτερη των περιπτώσεων 5 χρόνια, πιθανότατα και παραπάνω.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.