ΜεΡΑ25: Το φασιστικο «αβγο του φιδιου» αναδειχθηκε παλι στα ΜΑΤ

Ζητάει την άμεση παραίτηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Ανακοίνωση σε αυστηρό ύφος εξέδωσε το ΜέΡΑ25 με πυρά προς την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη  με αφορμή την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων και τα επεισόδια που ξέσπασαν στη διαδήλωση έξω από το Εφετείο αμέσως μετά την ανακοίνωση του δικαστηρίου για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Το ΜέΡΑ25 ζητάει την άμεση παραίτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την καθαίρεση όλων των αξιωματικών, που είναι υπεύθυνοι για τα σημερινά επεισόδια.

Η ανακοίνωση του ΜεΡΑ25 για τα επισόδεια έξω από το Εφετείο:

H στιγμή της ανακοίνωσης της καταδίκης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής ήταν μια στιγμή ανείπωτης χαράς για όλους τους Δημοκράτες.

Είναι προφανές ότι οι φυλοναζιστικοί θύλακες που ακόμα φωλιάζουν στην Αστυνομία και δίνανε θηριώδη ποσοστά στη «Χρυσή Αυγή» επί της ακμής της, θύλακες που όχι μόνο δεν εκκαθαρίστηκαν, αλλά επί Υπουργίας Χρυσοχοϊδη ενδυναμώθηκαν, ενθαρρύνθηκαν και αποθρασύνθηκαν, δεν αντέξανε ούτε αυτή τη μία στιγμή να κρύψουν τα πραγματικά τους ιδεώδη, έστω για τα προσχήματα.

Η ρίψη νερού από κανόνια, (προδιαφημισμένη από το κρατικό κανάλι) έγινε νανοδευτερόλεπτα μετά το ξέσπασμα του χειροκροτήματος του πλήθους, πράγμα που σημαίνει ότι το να χειροκροτείς την ήττα του ναζισμού, για την Αστυνομία του κυρίου Χρυσοχοϊδη αποτελεί έγκλημα προς πάταξη.

Ακολούθησε ρίψη δακρυγόνων σε ένα πυκνό πλήθος, χωρίς να έχει σημειωθεί η παραμικρή αφορμή γι αυτό. Δεύτερο σαφές λοιπόν, η χαρά για το τσάκισμα του φασισμού όφειλε να μετατραπεί αστραπιαία σε δάκρυα, και αυτοί που θα έπρεπε να νιώσουν φυλακισμένοι ήταν οι δημοκράτες πολίτες, όχι οι φονιάδες που άκουγαν τη βαριά καταδίκη της Δικαιοσύνης.

Ακολούθησε η λεκτική επίθεση στο Γραμματέα του ΜέΡΑ25 που ζήτησε να αφήσουν τον κόσμο να φύγει και να σταματήσουν να ρίχνουν δακρυγόνα. Το «Άλλος ένας λόγος να σε γ…μήσω» του άντρα των ΜΑΤ στο άκουσμα της ιδιότητας του αρχηγού κοινοβουλευτικού κόμματος, δείχνει το τρίτο και βαρύτερο σημάδι ότι η Χρυσή Αυγή μπορεί να καταδικάστηκε, αλλά οι ιδέες της μπολιάστηκαν και κατοικούν στο κυβερνητικό στρατόπεδο πλέον.

Ο Πρωθυπουργός οφείλει να ζητήσει ΑΜΕΣΑ την παραίτηση του κ. Χρυσοχοΐδη και την καθαίρεση όλων των αξιωματικών που ήταν σήμερα υπεύθυνοι για τα ΜΑΤ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Αν δεν το πράξει, θα είναι ηθικός αυτουργός όλων αυτών των επιθέσεων και πολιτικά υπεύθυνος για την εκκόλαψη του αυγού του φιδιού μια τέτοια ιστορική μέρα που το αντιφασιστικό κίνημα το τσάκισε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.