Μελετη για την ιρλανδικη διαβαση του Λισσου ετοιμαζει η Περιφερεια ΑΜΘ

Η διάβαση έχει επισκευαστεί και λειτουργεί κανονικά προς το παρόν

Κανονικά λειτουργεί η ιρλανδική διάβαση του ποταμού Λίσσου, πλησίον του προσκυνήματος της Αγίας Μαρίνας Ιμέρου, στα όρια μεταξύ των Δήμων Μαρώνειας Σαπών και Κομοτηνής, με το Δήμο Μαρωνείας Σαπών να ρίχνει πέτρες και κροκάλες έμπροσθεν του τοιχίου ώστε να μην χαθεί η υποστήριξη.
 
Όπως είναι γνωστό η συγκεκριμένη διάβαση είχε καταστραφεί από τα ορμητικά νερά του ποταμού, και τελικά η Περιφέρεια ΑΜΘ είχε αποκαταστήσει την διάβαση στις αρχές του 2016.

Παρόλα αυτά η ανάγκη για κάτι πιο μόνιμο είναι απαραίτητη, μιας και η επισκευή που έγινε από την Περιφέρεια έχει προσωρινό χαρακτήρα.
 
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κ. Γιάννης Σταυρίδης, ο Δήμος κάνει όποιες παρεμβάσεις μπορεί, συντηρώντας το ανάχωμα, για να περνούν οι πολίτες, και ρίχνουν κροκάλες και πέτρες ώστε να μην φύγουν τα υποστυλώματα.
 
Παρόλα αυτά η δικαιοδοσία της διάβασης ανήκει στην Περιφέρεια, που φέρεται να προετοιμάζει για την επόμενη χρονιά ολοκληρωμένη μελέτη για το πέρασμα, ώστε να μην επαναληφθούν τα προβλήματα που υπήρξαν και υπάρχουν.
 

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως στην περιοχή συνεχίζει να λειτουργεί και η γέφυρα που βρίσκεται πιο ψηλά αλλά είναι προσβάσιμη με χωματόδρομο, ενώ αυξάνει και την απόσταση κατά 2,5 χιλιόμετρα. Έτσι υπάρχει μια οδός που θα συνδέει το χώρο, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παν ενδεχόμενο.
 
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι πριν από αρκετά χρόνια η τότε Νομαρχία Ροδόπης είχε προχωρήσει σε μελέτη για την κατασκευή γέφυρας στο σημείο, όμως αυτή τελικά φαίνεται ότι είχε προβλήματα με τις αδειοδοτήσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.