Μειονοτικοι και οχι μονο στο μνημοσυνο για τον Αχμετ Σαδικ

Με παρουσίες από Τουρκία, Βουλγαρία και άλλες χώρες πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο στην Κομοτηνή

Το μνημόσυνο του Αχμέτ Σαδίκ ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στις 24 Ιουλίου 1995 στο δρόμο έξω από το χωριό Σώστης, πραγματοποιήθηκε για ακόμα μια χρονιά στον τάφο του στην Κομοτηνή, παρουσία της συζύγου και των παιδιών του, αλλά και πολλών μελών του κόμματος που ίδρυσε, των ψευδομουφτήδων Ξάνθης και Κομοτηνής, καθώς και πολλών επισκεπτών από την Τουρκία, μαζί με τους οποίους βρέθηκαν στην Κομοτηνή και μέλη κομμάτων από την Βουλγαρία και άλλες χώρες της Ευρώπης.
 

Στο χώρο είχε συγκεντρωθεί και πολύ κόσμος, κυρίως μέλη της μειονότητας από οικισμούς της Ροδόπης και της Ξάνθης, που μεταφέρθηκαν με πάνω από 13 λεωφορεία στο χώρο όπου γινόταν το μνημόσυνο.
 
Από την Τουρκία βρέθηκε στην Κομοτηνή ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Αχμέτ Γιλντίζ, μαζί με τον πρόξενο της Τουρκίας στην Κομοτηνή κ. Αλί Ριζά Ακινζί, μέλη κομμάτων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης της Τουρκίας, ενώ από τη Βουλγαρία βρέθηκε στην Κομοτηνή ο Δήμαρχος του Τζέμπελ μαζί με άλλα τοπικά στελέχη της Βουλγαρίας, από την Πολωνία η κ. Natalia Pinkowska του κόμματος της Αυτονομιστικής Κίνησης Σιλεσίας, μέλος της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας,  που συνεργάζεται με το DEB, και ο κ. Γιώργος Παπαδάλκης του κόμματος «Ουράνιο τόξο».
 

Επίσης το παρών έδωσε και ο πρόεδρος της μουσουλμανικής κοινότητας Ελλάδας, κ. Ναΐμ Ελγαντούρ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.