Μειωνεται το εισιτηριο στα Αστικα της Κομοτηνης

Θα πέσει στα 0,80 ευρώ, από το 1,20 που ισχύει μέχρι σήμερα

Μειωμένη θα είναι η τιμή του κανονικού εισιτηρίου και στις 3 αστικές γραμμές που λειτουργούν στην πόλη μας, από 1,20 ευρώ σε 0,80 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και για όσο χρονικό διάστημα θα συμβάλλεται ο Δήμος με το Αστικό ΚΤΕΛ Α.Ε. για την παροχή συγκοινωνιακού έργου, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής.
 
Όπως τονίστηκε κατά τη συνεδρίαση, με την αριθ. 69088/4971/15 απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (ΦΕΚ Β/2498/19-11-2015) καθορίσθηκαν τα κόμιστρα των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ και ΚΤΕΛ Α.Ε. της χώρας, με τα κόμιστρα στη Ζώνη Α, στην οποία εντάσσονται και οι τρείς αστικές γραμμές του Δήμου Κομοτηνής, να ανέρχονται στα 1,20 ευρώ για το κανονικό εισιτήριο, όπως και ήταν μέχρι σήμερα.
 
Ο Δήμαρχος  Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης με έγγραφό του προς το Αστικό ΚΤΕΛ ζήτησε για την ελάφρυνση και κατά το δυνατόν ανακούφιση των βαρών των δημοτών του, εν μέσω μάλιστα της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, τη μείωση της τιμής του κανονικού εισιτηρίου και στις 3 γραμμές από 1,20 ευρώ σε 0,80 ευρώ, αίτημα που αποδέχτηκε το Αστικό ΚΤΕΛ ορίζοντας ότι η μείωση της τιμής των εισιτηρίων θα ισχύει έως τη λήξη της σύμβασης, δηλαδή έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017, ενώ σε περίπτωση που η σύμβαση παροχής του συγκοινωνιακού έργου συνεχισθεί και μετά από αυτή την ημερομηνία θα εξακολουθήσει να ισχύει η μειωμένη τιμή.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.