Μειωμενη η τουριστικη κινηση στη Ροδοπη τις γιορτες

Μειωμένη αναμένεται φέτος η τουριστική κίνηση στην περιοχή της Ροδόπης, κατά την εορταστική περίοδο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Προέδρου του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης κ. Σούλα Χρυσοστόμου.

Τα οικονομικά προβλήματα που πλήττουν τα ελληνικά νοικοκυριά αλλά και η παράδοση των Ελλήνων να γιορτάζουν συνήθως οικογενειακά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θεωρούνται συντελεστές οι οποίοι επηρεάζουν αρνητικά τον τομέα του τουρισμού στην περιοχή .

Η κ. Χρυσοστόμου εκφράζει την πεποίθηση ότι η μειωμένη κίνηση τουριστών στο νομό οφείλεται αφενός στις καιρικές συνθήκες οι οποίες δεν συνηγορούν για ταξίδια στη Ροδόπη αφετέρου στο ότι η περιοχή «δεν έχει να επιδείξει κάτι» προκειμένου να αυξηθεί η επισκεψιμότητα.


Η ίδια παρατήρησε τα τελευταία δύο χρόνια, κάποιες επισκέψεις οικογενειών από την Αθήνα που επιθυμούν να γνωρίσουν τη Θράκη και το επιδιώκουν αξιοποιώντας τις αργίες της εορταστικής περιόδου και τις διακοπές των παιδιών από τις σχολικές τους υποχρεώσεις .

Εν τω μεταξύ, όπως κάθε χρόνο, αρκετά ξενοδοχεία της Κομοτηνής προετοιμάζονται να υποδεχθούν στους χώρους τους, όλους όσους επιλέξουν να γιορτάσουν εκτός σπιτιού παρουσιάζοντας προτάσεις ρεβεγιόν.

Ν.Δ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.