Μειγμα παλιων και νεων στα Νομικα προσωπα του Δημου Κομοτηνης

Τους προέδρους 8 επιχειρήσεων, εταιρειών και επιτροπών όρισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής

Τα Διοικητικά συμβούλια 8 Νομικών Προσώπων του Δήμου Κομοτηνής όρισε την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του, με τους προέδρους που αναλαμβάνουν να αποτελούν ένα μείγμα παλιού και νέου.
 
Έτσι στην Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού – Παιδείας – Αθλητισμού Κομοτηνής (ΔΚΕΠΠΑΚ) συνεχίζει ως πρόεδρος η κ. Νατάσα Λιβεριάδου.
 

Στη Σχολική Επιτροπή Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κομοτηνής, νέος πρόεδρος θα είναι ο κ. Κίμωνας Λεχούδης, ενώ στη Σχολική Επιτροπή Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κομοτηνής νέος πρόεδρος αναλαμβάνει ο κ. Στράτος Τσακιρίδης.

Στο Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης (ΚΕΜΕΑ) Δήμου Κομοτηνής, πρόεδρος θα είναι, μετά από μερικά χρόνια στην Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υποθέσεων, ξανά ο κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος.
 
Στη ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ Α.Ε. πρόεδρος θα συνεχίσει ο κ. Θέμης Τζενετίδης.
 

 

Πρόεδρος της Ανώνυμης Εταιρείας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας και Κοινοχρήστων Χώρων Νέστωρας Τσανακλής Α.Ε, αναλαμβάνει ο κ. Κιοσέ Εριτζάν.
 
Πρόεδρος στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής αναλαμβάνει ο κ.  Γιάννης Κυριαζής, ενώ πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Κ. Καραθεοδωρή Δήμου Κομοτηνής θα είναι ο κ. Αθανάσιος Λάπατας.

Αθανάσιος Λάπατας, Πρόεδρος Αναπτυξιακή-Κ.Καραθεοδωρή ΑΕ
«Να αναπτύξουμε την εταιρεία προς όφελος των Δημοτών και του Δήμου Κομοτηνής»

 
Την ελπίδα του πως τόσο ο ίδιος όσο και οι πρόεδροι που αναλαμβάνουν στα άλλα Νομικά πρόσωπα του Δήμου Κομοτηνής θα είναι το ίδιο παραγωγικοί με τους προηγούμενους, εξέφρασε ο νέος Πρόεδρος στην Κ. Καραθεοδωρή κ. Αθανάσιος Λάπατας, δεσμευόμενος ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για τους Δημότες.
 
Όπως εξήγησε στην εταιρεία που αναλαμβάνει τρέχουν ήδη κάποια προγράμματα, και θα συνεχίσουν το παραγωγικό έργο που γινόταν μέχρι τώρα, δίνοντας το καλύτερο που μπορούν.
 
«Συνεχίζουμε, θα μιλήσουμε και με τον Δήμαρχο για να αναπτύξουμε την εταιρεία προς όφελος των Δημοτών και του Δήμου Κομοτηνής» κατέληξε.
 

Γιάννης Κυριαζής, νέος πρόεδρος ΔΗΠΕΘΕ
«Όλοι μαζί θα επιδιώξουμε να πράξουμε ό,τι είναι δυνατό για να προχωρήσουμε το ΔΗΠΕΘΕ ακόμα παρακάτω»

 
Την ικανοποίησή του που αναλαμβάνει την προεδρία του ΔΗΠΕΘΕ, μαζί με ένα πολύ καλό ΔΣ που αποτελείται από ανθρώπους εγνωσμένης αξίας, με δράση στα πολιτιστικά θέματα, εξέφρασε ο νέος πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ κ. Γιάννης Κυριαζής.
 
Ευχαρίστησε δε τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Γκαράνη για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, σε ένα σημαντικό πολιτιστικό θεσμό για την πόλη μας, που δημιουργήθηκε από την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη και προάγει την καλλιέργεια της θεατρικής παιδείας και την ενίσχυση των τοπικών σχημάτων, μέσα και από θεατρικές παραγωγές του.
 
«Όλοι μαζί θα επιδιώξουμε να πράξουμε ό,τι είναι δυνατό για να προχωρήσουμε το ΔΗΠΕΘΕ ακόμα παρακάτω», ανέφερε, βασιζόμενος πάνω στο σημαντικό έργο της προκατόχου του κ. Σοφίας Μενεσελίδου για την αξιοποίηση του ντόπιου δυναμικού.
 
Απεύθυνε δε και προσκλητήριο προς όλες τις ντόπιες καλλιτεχνικές δυνάμεις να συστρατευτούν σε αυτό των αγώνα, ώστε να μπορέσει η διοίκηση να αξιοποιήσει τις δυνάμεις και τις ιδέες τους για το καλό του τόπου.
 

Νατάσα Λιβεριάδου, πρόεδρος ΔΚΕΠΠΑΚ
«Θα συνεχίσουμε με ακόμα περισσότερες δυνάμεις τώρα όσο αφορά τον πολιτισμό και τα πολιτιστικά»

 
Συνεχίζει για τουλάχιστον ακόμα δύο χρόνια στη ΔΚΕΠΠΑΚ ως πρόεδρος η κ. Νατάσα Λιβεριάδου, θέλοντας να συνεχίσει να φέρνει την εμπειρία της στο θεσμό.
 
«Θα συνεχίσουμε με ακόμα περισσότερες δυνάμεις τώρα όσο αφορά τον πολιτισμό και τα πολιτιστικά» σημείωσε, τονίζοντας πως δεν αλλάζει κάτι στον προγραμματισμό της επιχείρησης.
 
Άλλωστε το 2020 θα γίνουν ακόμα περισσότερα, λόγω της συμπλήρωσης των 100 ετών από την ενσωμάτωση της Κομοτηνής στο εθνικό κορμό, σε αγαστή συνεργασία με το νέο ΔΣ, με τους οποίους θα δουλέψουν ώστε όλοι μαζί να κάνουν σωστό προγραμματισμό και να έχουν ένα καλό αποτέλεσμα στο τέλος της χρονιάς.
 
Βέβαια πέρα των όσων έχουν προγραμματιστεί ελπίζουν πως θα κάνουν και καινούριες δράσεις, όπως το φεστιβάλ Τσέλου, που ξεκίνησε δοκιμαστικά πέρυσι και πήγε πολύ καλά και έτσι στις αρχές Ιουλίου, όταν και δεν υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις, θα γίνει ένα τέτοιο φεστιβάλ.
 
Από εκεί και πέρα θα τρέξουν πολλά άλλα, εμπλουτίζοντας το πολιτιστικό πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του χρόνου και συνεχίζοντας και τους θεσμούς που ήδη έχουν ξεκινήσει, παραμένοντας ανοιχτοί και στις προτάσεις των συνδημοτών μας.
 

Νίκος Σωτηρακόπουλος, νέος πρόεδρος ΚΕΜΕΑ
«Είναι ένας γνώριμος χώρος για μένα, αγαπάω αυτό τον τομέα»

 
Επιστρέφει στο ΚΕΜΕΑ ο κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, αναλαμβάνοντας, μετά από περίπου 2,5 χρόνια, ξανά την προεδρία του, έχοντας υπ’ ευθύνη του τα ΚΑΠΗ, τους Παιδικούς Σταθμούς και το Κέντρο Κοινότητας.
 
«Είναι ένας γνώριμος χώρος για μένα, αγαπάω αυτό τον τομέα» σημείωσε, τονίζοντας πως κατά τη διάρκεια της θητείας του θέλει να αξιοποιήσει ευρωπαϊκά προγράμματα για την βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης, τόσο υλικοτεχνικά όσο και για τις κτιριακές εγκαταστάσεις.
 
Όσο για τα ΚΑΠΗ, στο επίκεντρο θα είναι τα μέλη του, για αυτό και θέλει να πραγματοποιήσει εκπαιδευτικές ενημερωτικές ημερίδες για την υγεία, όπως αυτή που θα γίνει στις αρχές Ιανουαρίου για τον Ζαχαρώδη Διαβήτη.
 
«Θα έχουμε μια θετική πορεία, θα είναι δεκτή και η καλόπιστη κριτική γιατί συμβάλλει προς το καλό» ανέφερε, ώστε να έχουν μαζί με το ΔΣ τα καλύτερα αποτελέσματα, ειδικά για το Κέντρο Κοινότητας που έχει αναλάβει πολλές από τις δράσεις που έκανε παλιότερα η Πρόνοια.
 

Θέμης Τζενετίδης πρόεδρος Γευσιγνωσίας
«Θέλουμε να προωθήσουμε καινούριες καινοτόμες ιδέες»

 
Τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Γκαράνη για την πρότασή του να επιστρέψει στην διοίκηση της Γευσιγνωσία ΑΕ ευχαρίστησε ο κ. Θέμης Τζενετίδης, που τόνισε πως θα προσπαθήσει μαζί με το νέο ΔΣ να κρατήσουν τα σφαγεία στην επικαιρότητα, δημιουργώντας θέσεις εργασίας.
 
«Θέλουμε να προωθήσουμε καινούριες καινοτόμες ιδέες, με αναπτυξιακά προγράμματα, με πρόσθετες υπηρεσίες που θα μας φέρουν και συμπληρωματικούς πόρους» σημείωσε, για το καλό των δημοτών.
 
Τα σφαγεία, επεσήμανε, εξαρτώνται από τους κρεοπώλες και τους εμπόρους που σφάζουν σε αυτά, με τους πόρους τους να εξαρτώνται εξολοκλήρου από αυτές τις εργασίες.
 
Για αυτό και θέλουν να προωθήσουν τις καινοτόμες ιδέες, ώστε να συμπληρώσουν το τυχόν χαμένο εισόδημα και να βρουν πόρους για την ανάπτυξή τους. Ο κ. Τζενετίδης έκανε και έκκληση στους κρεοπώλες της Κομοτηνής να χρησιμοποιούν όσο το δυνατό περισσότερο τα Δημοτικά Σφαγεία, μιας και η διατήρησή τους σε λειτουργία θα ωφελήσει και τους ίδιους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.