Μεγας Αλεξανδρος

Μια μοναδική έκδοση με πλήρη και εμπεριστατωμένη αναφορά στο έργο του μεγάλου στρατηλάτη, εμπλουτισμένη με σύγχρονο φωτογραφικό υλικό από χώρες της Ανατολής που πιστοποιεί ότι η επιβίωση του μύθου του Μεγαλέξανδρου ίσως υπήρξε η μεγαλύτερη κατάκτηση ανά τους αιώνες.

Εκτός από τα ιστορικά γεγονότα (μάχες, ιδρύσεις πόλεων, ζεύξεις ποταμών, διπλωματικές διευθετήσεις κλπ), προβάλλονται οι αρχαιολογικοί χώροι που διατηρούνται μέχρι σήμερα καθώς και ευρήματα σε μικρά και μεγάλα μουσεία, όπως του Νέου Δελχί, της Καλκούτας, της Τασκένδης, της Μπουχάρας, του Ισλαμαμπάντ, της Καμπούλ, της Βαγδάτης και φυσικά της Αλεξάνδρειας, του Καΐρου, της Βηρυτού και της Κωνσταντινούπολης.

Ο αναγνώστης, μέσα από τα συνύπαρξη ιστορίας και σημερινής πραγματικότητας, αναψηλαφεί τη φυσιογνωμία του βασιλιά της Μακεδονίας που συνέλαβε την ιδέα της ενοποίησης του ελληνικού πολιτισμού με τον πολιτισμό της Ανατολής, τον Αλέξανδρο των ανεκπλήρωτων οραμάτων.

Τέλος, γίνεται ευρεία αναφορά στο μύθο που τροφοδότησε τη λαϊκή μούσα των χωρών από τις οποίες πέρασε ο Μεγαλέξανδρος. Για όλη αυτή τη μυθοπλασία, που επί αιώνες ακολουθεί το όνομα του, δίκαια χαρακτηρίζεται ως « Ο Κατακτητής του Απόλυτου».

Στην έκδοση περιλαμβάνονται:

– ο Ελληνικός κώδικας 369, σε ομοιογραφική αναπαραγωγή, με το έργο του Αρριανού Αλεξάνδρου Ανάβασις, που φυλάσσεται στη Μαρκιανή Βιβλιοθήκη της Βενετίας.

– Ένα τομίδιο με βιογραφικά στοιχεία του ιστορικού της αρχαιότητας Αρριανού, επιστημονική ανάλυση της ιστορίας και της σημασίας του κώδικα, καθώς και παλαιογραφική μεταγραφή αποσπασμάτων του έργου.

Όλο το έργο προσφέρεται σε χειροποίητη κασετίνα μαζί με μεγεθυντικό φακό υψηλής ευκρίνειας για την ευχερέστερη ανάγνωση του κώδικα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.