Μεγαλη σπειρα ναρκωτικων εξαρθρωθηκε στο Νομο Καβαλας

Εξαρθρώθηκε, μετά από αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών των Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών και Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στο Νομό Καβάλας.

 

Συνελήφθησαν, στις 15-10-2014 το πρωί, σε Καβάλα, Χρυσούπολη και Θεσσαλονίκη, κατά την διάρκεια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, η οποία οργανώθηκε και σχεδιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και συμμετείχαν όλες οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, είκοσι τέσσερα άτομα, μέλη της οργάνωσης.

 

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν είκοσι τρεις Έλληνες, ηλικίας από 27 έως 61 ετών και ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των σχηματίσθηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για σύσταση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τις κροτίδες, καθώς και πλαστογραφία.

 

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη εβδομήντα τριών ατόμων, για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι πέντε από τους ημεδαπούς δράστες, ηλικίας, 40, 45, 47, 47 και 50 ετών, μαζί με τον 37χρονο υπήκοο Αλβανίας, τουλάχιστον από τις αρχές Ιουλίου του 2014, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με δομημένη-διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, στην οποία ενέταξαν τους υπόλοιπους δεκαοκτώ δράστες, με σκοπό τη διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης στο Νομό Καβάλας.

 

Αναλυτικότερα, τα διευθύνοντα μέλη της οργάνωσης είτε προμηθεύονταν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, είτε καλλιεργούσαν φυτά κάνναβης και στη συνέχεια, διέθεταν τις ποσότητες αυτές στα υπόλοιπα μέλη, τα οποία με τη σειρά τους τις διακινούσαν σε χρήστες του Νομού Καβάλας. Με αυτόν τον τρόπο, η εγκληματική ομάδα αποκόμιζε σημαντικά οικονομικά οφέλη από την εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

 

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν, με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων, σε σπίτια και αγροτικές περιοχές, σε Καβάλα, Χρυσούπολη και Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

 

• 6.213,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

• 23 φυτά κάνναβης, ύψους 0,80 έως 2 μέτρων και σπόροι κάνναβης,

• μικροποσότητα ηρωίνης,

• 1 σύστημα τεχνητού φωτισμού για την ανάπτυξη των φυτών,

• 1 υγραντήρας,

• 9 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,

• 36 κροτίδες,

• 46 φυσίγγια κρότου,

• 1 μεταλλική πτυσσόμενη ράβδος (γκλοπ),

• 3 μαχαίρια,

• 2 πλαστές στρόγγυλες σφραγίδες του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας,

• πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας,

• 8 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και 7 μοτοσικλέτες,

• 33 κινητά τηλέφωνα,

• 6.815 ευρώ

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, για την πλήρη διερεύνηση της δράσης της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης.

 

Εξιχνιάστηκε κλοπή πορτοφολιού στην Κομοτηνή

 

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, κλοπή πορτοφολιού, που είχε διαπραχθεί στις 14-10-2014 το πρωί στην πόλη της Κομοτηνής.

 

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη στις 15-10-2014 το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από τους παραπάνω αστυνομικούς, 42χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές.  ναλυτικότερα, στις 14-10-2014 το πρωί, ο δράστης εισήλθε σε κατάστημα της πόλης και αφαίρεσε από την τσέπη 67χρονου, πελάτη του καταστήματος, χωρίς να γίνει αντιληπτός, ένα πορτοφόλι, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 340 ευρώ.

 

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν έρευνες, κατά τη διάρκεια των οποίων εντόπισαν και συνέλαβαν τον 42χρονο, δράστη της κλοπής. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

 

Οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στον Έβρο για τη σύλληψη 4 διακινητών

 

Προωθούσαν στη χώρα 24 Σύριους

 

Συνελήφθησαν στις 15-10-2013, το πρωί, στο Νομό Έβρου, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τέσσερις αλλοδαποί διακινητές, δύο υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 21 και 22 ετών και δύο υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 18 και 38 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας είκοσι τέσσερις υπηκόους Συρίας.

 

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους τέσσερις δράστες, διότι οι δύο υπήκοοι Ιράκ, μετέφεραν τους είκοσι τέσσερα άτομα, με τη χρήση πλαστικής βάρκας, μέσω του ποταμού Έβρου, από την Τουρκία στην Ελλάδα και στη συνέχεια τους παρέδωσαν στους άλλους δύο διακινητές, οι οποίοι με τη σειρά τους, τους επιβίβασαν σε ένα Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο και τους μετέφεραν με αυτό παράνομα στο εσωτερικό της χώρας. Η σχετική δικογραφία για τους δύο υπηκόους Ιράκ περιλαμβάνει και παράβαση του νόμου περί όπλων, καθόσον βρέθηκαν στην κατοχή τους ένα μαχαίρι και ένας κόπτης.

 

Συνολικά κατασχέθηκαν:

• 1 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, • 1 πλαστική βάρκα, • 1 μαχαίρι συνολικού μήκους 22 εκατοστών, • 1 κόπτης συνολικού μήκους 25 εκατοστών, • 3 κουπιά, • 3 πλαστικές τρόμπες αέρα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.