Μεγαλη προσελευση, και εκνευρισμος, στα τεστ του ΕΟΔΥ την Πεμπτη

Απογοήτευση επικράτησε στους εκατοντάδες συγκεντρωμένους έξω από το χώρο της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας όταν ανακοινώθηκε πως θα γινόταν τεστ μόνο σε 100 άτομα

Πάρα πολύ μεγάλη ήταν η προσέλευση στο χώρο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της ΠΑΜΘ, όπου πραγματοποιήθηκαν δειγματοληψίες από κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Οι δειγματοληψίες ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 12 το μεσημέρι, όμως από αρκετή ώρα νωρίτερα, πολλοί ήταν αυτοί που είχαν προσέλθει στο χώρο, περιμένοντας να ξεκινήσει η διαδικασία.

Πολλοί από αυτούς ήταν φοιτητές, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που έκαναν Τμήματα του ΔΠΘ, τα οποία τους ενημέρωσαν για την πραγματοποίηση δειγματοληψιών, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και με στόχο να ανιχνευθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού Covid-19 στο γενικό πληθυσμό της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Παρόλο όμως που η προσέλευση πολιτών ανέρχονταν σε εκατοντάδες, πολλοί από αυτούς τελικά έφυγαν απογοητευμένοι, μιας και, τουλάχιστον στην αρχή, δόθηκαν χαρτάκια προτεραιότητας μόνο σε 100 άτομα.

Αν και οι περισσότεροι αποχώρησαν, και αναμένεται να επανέλθουν σήμερα, μιας και οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν ξανά στον ίδιο χώρο από τις 12 το μεσημέρι, υπήρχαν και πολίτες που εξέφρασαν την αγανάκτησή τους στους αστυνομικούς, που βρισκόταν στο χώρο για να επιβάλλουν την τάξη αλλά και τις αποστάσεις μεταξύ των όσων βρίσκονταν εκεί.

Αυτό που αρκετοί ζήτησαν, άλλοι εντονότερα και άλλοι πιο ήπια, ήταν να γίνουν περισσότερες εξετάσεις, και σε περισσότερα σημεία, ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν όλοι αυτοί που το έχουν ανάγκη.

Βέβαια ουσιαστικά οι αστυνομικοί δύσκολα θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν, παρόλα αυτά ο εκνευρισμός που επικρατεί δείχνει ότι η ανησυχία πολλών έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα, και μάλλον η αύξηση των συνεργείων, με δεδομένο ότι από σήμερα η Ροδόπη μπαίνει στο 4ο επίπεδο συναγερμού, αποτελεί μονόδρομο, όχι μόνο για την αντιμετώπιση της ασθένειας, αλλά και τη μείωση του άγχους στο γενικό πληθυσμό.

Προς το παρόν το μόνο που έχει γίνει επίσημα γνωστό είναι πως ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας και τις επιδημιολογικές ανάγκες στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα σε μέρη και ώρες που θα ανακοινωθούν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.