Μεγαλη η συμμετοχη αγροτων της Θρακης στην ημεριδα της ΔΟΒ για το βαμβακι

Αναλύθηκαν τα αποτελέσματα των ερευνητικών έργων που αφορούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ποικιλιών που σποροπαράγονται στην Ελλάδα

Μία πολυπληθής ως προς την συμμετοχή της και ουσιαστική ως προς τους ομιλητές, βαθείς γνώστες της πραγματικότητας του βαμβακιού στην Ελλάδα, ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018 στην Αλεξανδρούπολη. Διοργανωτής η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος με ουσιαστική συμβολή του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης και του Κέντρου Ταξινόμησης και Ποιότητας Βάμβακος που εδρεύει στη Θεσσαλία και χορηγούς μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου στη χώρα.
 

Στην ημερίδα παρουσιάστηκε η μέχρι στιγμής δράση της ΔΟΒ, τα αποτελέσματα των ερευνητικών έργων που αφορούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ποικιλιών που σποροπαράγονται στην Ελλάδα και του προγράμματος της ταξινόμησης 1% του παραγόμενου προϊόντος. Επίσης, έγινε αναφορά για την εφαρμογή της Υ.Α. σχετικά με τις ξένες ύλες στο σύσπορο βαμβάκι, προτάσεις για τη μείωση του κόστους παραγωγής της βαμβακοκαλλιέργειας, γενικότερη ενημέρωση για τις τιμές της αγοράς του βαμβακιού καθώς και τις εξελίξεις για τις ορθές μεθόδους συλλογής του προϊόντος ενώ θα γίνει αναφορά και για τα κριτήρια της ποιότητας βάμβακος και την αξία των πιστοποιήσεων στην κλωστοϋφαντουργία.
 
Η συμμετοχή νέων αγροτών κυρίως επιβεβαιώνει την βούληση της Θράκης να στηρίξει την καλλιέργεια αρκεί να υπάρχουν οι προϋποθέσεις γι αυτό με την μείωση του κόστους παραγωγής ,την παντελή εξάλειψη των στρίπερς, την επιλογή ποικιλιών που θα δημιουργήσουν ταυτότητα στο προϊόν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.