Μεγαλη η προσελευση πολιτων την πρωτη μερα των drive through τεστ στην Κομοτηνη

13 άτομα θετικά από τους πρώτους 237 ελέγχους που πραγματοποίησε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Δήμο Κομοτηνής

Τα τεστ θα συνεχίζουν να γίνονται στη Δημοτική αγορά μέχρι και την Πέμπτη

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των πολιτών στους δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19, με την διαδικασία drive through, που ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης 24 Νοεμβρίου.

Τα τεστ πραγματοποιούνται από Κινητή Μονάδα Υγείας του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής, που ανέλαβε την προμήθεια των test, που θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται, από τις 10:00 έως τις 14:00 μέχρι και την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς του Δήμου, όπου έχει δημιουργηθεί ειδική διαδρομή για την ασφαλή κίνηση των προσερχόμενων.

Στους πρώτους 237 ελέγχους που έγιναν βρέθηκαν 13 άτομα θετικά, με τους πολίτες στους οποίους υπήρξε θετική ένδειξη θα γίνει μοριακός έλεγχος για κορωνοϊό για την ακρίβεια του αποτελέσματος. 

Από νωρίς πολλά αυτοκίνητα είχαν μπει τη σειρά για να κάνουν το τεστ, με τους επιβάτες τους να είναι οπλισμένοι με υπομονή και το ΑΜΚΑ τους, για να κάνουν την εξέταση.

Η διαδικασία κίνησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, με τους εξεταζόμενους να μένουν στα οχήματά τους καθ’ όλη τη διάρκεια της λήψης του δείγματος.

Σημαντική ήταν η αρωγή του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής και του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην εύρυθμη υλοποίηση του όλου εγχειρήματος.

Οι έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου μέσα από το αυτοκίνητο προστατεύουν απόλυτα τους πολίτες, διευκολύνουν το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αποφορτίζοντας τα νοσοκομεία και συμβάλλουν στη διαμόρφωση εικόνας για τα επιδημιολογικά στοιχεία που επικρατούν σε μια περιοχή.

Κοντά στους πολίτες κατά την πανδημία ο Δήμος Κομοτηνής

Το παρών από την αρχή της διαδικασίας έδωσε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Κίμωνα Λεχούδη.

Η διαδικασία αυτή, σημείωσε ο κ. Γκαράνης, πραγματοποιείται στην πόλη μας όπως έγινε και σε άλλες της περιοχής, με στόχο να υπάρξει μια καλύτερη εικόνα για τους πολίτες της Κομοτηνής, εάν υπάρχουν πολλά κρούσματα ή αν αυτά μειώθηκαν λόγω του lockdown.

Ο Δήμος Κομοτηνής θα συνεχίσει μέχρι και την Πέμπτη τα δωρεάν τεστ μέσα από το αυτοκίνητο στον γενικό πληθυσμό, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, με τον κ. Γκαράνη να επισημαίνει πως ελπίζουν την επόμενη εβδομάδα να είμαστε σε καλύτερη επιδημιολογικά κατάσταση από αυτή στην οποία βρισκόμασταν 15 μέρες πριν.

Μέχρι τώρα, έχει παρατηρηθεί μείωση των κρουσμάτων στην περιοχή, σημείωσε, με τον Δήμο Κομοτηνής από την αρχή της πανδημίας να είναι κοντά στην πόλη και τους πολίτες μέσα από τις δωρεές rapid test που πραγματοποίησε προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής και προς τον ΕΟΔΥ. «Θα είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τις υπηρεσίες προς όφελος των συμπολιτών μας» σημείωσε.


Όσο για την προσωπική του εμπειρία από τη νόσο COVID 19, με την οποία είχε διαγνωστεί στα τέλη Οκτωβρίου, ο κ. Γκαράνης συνέστησε προσοχή σε όλους. «Είναι ένας ύπουλος ιός, όπως τον χαρακτήρισαν, που περνάει από τις χαραμάδες. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων», ανέφερε υπενθυμίζοντας την λογική του μηνύματος «Μένουμε Σπίτι».

Επίσης, μετέφερε πως από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κομοτηνής συνεχίζονται οι απολυμάνσεις στα δημοτικά κτίρια, τις παιδικές χαρές και τους χώρους άθλησης, σύμφωνα με ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε τον Μάρτη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.