Μεγαλες ζημιες στις αγροτικες καλλιεργειες στο Δημο Μαρωνειας Σαπων

Από τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα
Εκτεταμένες ζημιές προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες σε πολλά χωράφια του Δήμου Μαρώνειας Σαπών. Χαλάζι, πλημμύρες και ανεμοθύελλα έπληξαν χωράφια με βαμβάκια ,καπνά και ηλίανθους προκαλώντας απελπισία στους αγρότες που ούτως ή άλλως βιώνουν μία δύσκολη χρονιά. 
 
Την Τρίτη 31 Ιουλίου σε χωράφια των οικισμών Τσιφλικίου, Αμφίων, Αρίσβης, Ισάλου, Βάκου, Καλλιθέας και Αμαράντων βρέθηκε ο Δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών Γιάννης Σταυρίδης μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη, τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Μουσταφά Κατραντζή, τον Επόπτη του ΕΛΓΑ Β .Πλουμίδη, Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων και αγρότες για να διαπιστώσουν την έκταση των ζημιών. 


 

Ο Δήμαρχος ζήτησε ταχύτατες εκτιμήσεις προκειμένου να υπάρξει έγκαιρη καταβολή αποζημιώσεων προς τους πληγέντες και έτσι εντός των ημερών αναμένονται αναγγελίες ζημιών αφού αυτές επιβεβαιώθηκαν αρμοδίως. Να σημειωθεί ότι οι ζημιές αυτές προστίθενται στην εκτεταμένη ίωση στα καπνά που έχει πρωτοφανείς διαστάσεις και ζημιές για τους καλλιεργητές της περιοχής.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.