Μεγαλες εκπτωσεις στα αντιπλημμυρικα του Δημου Κομοτηνης

Το 72% έφτασε η έκπτωση για τον καθαρισμό ρεμάτων και ποταμιών

Μεγάλη έκταση έχουν πάρει τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει τόσο η πόλη όσο και οι οικισμοί του Δήμου Κομοτηνής το τελευταίο διάστημα, με πλημμυρικά φαινόμενα που αποδίδονται κατά κύριο λόγο στην έντονη βροχόπτωση, έχουν προκαλέσει όμως και πολιτικές αντιπαραθέσεις.
 
Ο Δήμος Κομοτηνής κάθε χρόνο δημοπρατεί τον καθαρισμό των κοιτών, μέσα από τον οποίο γίνεται εκβάθυνση και διαπλάτυνση των κοιτών ποταμιών ή ρεμάτων όπου χρειάζεται, στους χώρους της αρμοδιότητάς του.
 
Η προκήρυξη είναι σχετικά χαμηλού κόστους, που προβλέπει την αποκατάσταση της διατομής με την απομάκρυνση των φερτώνυλικών και της βλάστησης για την βελτίωση της ικανότητας απορροής.
 
Η εκτέλεση της εργασίας κρίνεται απαραίτητη για την προστασία των οικισμών από πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα, και έχει προϋπολογισμό γύρω στα 74.000 ευρώ με ΦΠΑ.
 
Και εδώ έγκειται η ιδιαιτερότητα στο φετινό διαγωνισμό μιας και ο οριστικός ανάδοχος, ο οποίος αναδείχτηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής, έδωσε έκπτωση περίπου 72%, τη μεγαλύτερη έκπτωση που έχει γίνει σε διαγωνισμό σαν και αυτόν τα τελευταία χρόνια.
 
Οι μεγάλες εκπτώσεις στο Δήμο Κομοτηνής δεν είναι κάτι σπάνιο, μιας και πλέον είναι συχνό το φαινόμενο, το οποίο αποδίδεται από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Δημήτρη Πολιτιειάδη στο γεγονός ότι ο Δήμος πληρώνει γρήγορα τους κάθε είδους προμηθευτές.
 
Όμως αυτό ξεπέρασε το αναμενόμενο, για αυτό και ο κ. Πολιτειάδης εφέστησε στις αρμόδιες υπηρεσίες την προσοχή τους για τον έλεγχο των έργων που θα γίνονται.
 
Να υπενθυμίσουμε πάντως πως οι περισσότερες εργασίες καθαρισμού σε κοίτες γίνονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν η στάθμη του νερού είναι χαμηλή, σε προετοιμασία για τον όγκο νερού, που θα περάσει από τα ρέματα και τα ποτάμια την επόμενη χρονιά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.