Μεχρι το τελος του 2016 η αιτηση στο ΕΣΠΑ για την υδροδοτηση της Κομοτηνης απο το φραγμα Γρατινης

Η χρηματοδότηση για τον αγωγό σχεδόν 12.000 μέτρων αναμένεται να φτάσει τα 5 εκ. ευρώ

Σε διαβούλευση είναι αυτή την περίοδο η μελέτη για την κατασκευή του αγωγού μέσα από τον οποίο θα γίνει η τροφοδοσία του υδραγωγείου Κομοτηνής από το φράγμα της Γρατινής.

Το έργο αυτό αποτελεί στρατηγικό στόχο του Δήμου Κομοτηνής και της ΔΕΥΑΚ εδώ και χρόνια, και μετά την αποδοχή από τη ΔΕΗ του αιτήματος για την παροχή του νερού, η ΔΕΥΑΚ προχώρησε στην υλοποίηση της μελέτης ώστε να γίνει και υδρευτικό και να υδροδοτήσει την πόλη.
 
Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Δημήτρης Καρασταύρου, η μελέτη είναι έτοιμη και αν όλα πάνε καλά, θα έχει κατατεθεί στο ΕΣΠΑ μέχρι το τέλος του 2016.
Η χρηματοδότηση αναμένεται να ανέλθει στα 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ανάλογα με το πόσο γρήγορα θα ενταχθεί στο πρόγραμμα, θα ξεκινήσουν και οι διαγωνιστικές διαδικασίες.
 
Κύρια παρέμβαση του σχεδιαζόμενου έργου θα είναι η κατασκευή ενός αγωγού μήκους 11.800 μέτρων, που θα μεταφέρει το νερό από τη Γρατινή στο υδραγωγείο της ΔΕΥΑΚ.
 
Το έργο αναμένεται να επιτελέσει διπλό έργο, μιας και η ΔΕΥΑΚ πλέον δεν θα χρειάζεται να στηρίζεται τόσο πολύ στις γεωτρήσεις για την υδροδότηση της πόλης εξοικονομώντας και πόρους μιας και δεν θα είναι απαραίτητη η ηλεκτροδότησή τους. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.