Μεχρι τις 30 Σεπτεμβριου οι αιτησεις για Εθελοντες Πυροσβεστες

Μεγάλο το ενδιαφέρον των Ελλήνων πολιτών μετά και την φονική πυρκαγιά στην Αν.Αττική

Η φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική πέραν του μεγάλου κύματος αλληλεγγύης προς του πληγέντες είχε και ως αποτέλεσμα την κινητοποίηση των Ελλήνων πολιτών σε ότι αφορά την κατάταξή τους στο Σώμα Εθελοντών Πυροσβεστών.
 
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος δεκάδες είναι τα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα που λαμβάνουν ούτως ώστε να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να γίνουν Εθελοντές Πυροσβέστες.
 
Με αφορμή το ενδιαφέρον αυτό η Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την διαδικασία κατάταξης των ενδιαφερομένων καθώς και την προθεσμία κατάθεσης των σχετικών αιτήσεων.
 
Σύμφωνα με αυτή για την υποβολή της αίτησης και των δικαιολογητικών οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στις Επαγγελματικές και Εθελοντικές Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος σε όλη την Ελλάδα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2018.
 
Η ιδιότητα του Εθελοντή Πυροσβέστη είναι άμισθη, επιφέρει υποχρεώσεις, ευθύνες και δεσμεύσεις, και απαιτεί την αφιέρωση από τον προσωπικό χρόνο τουλάχιστον τριών οκταώρων κάθε μήνα για εκτέλεση βάρδιας στον Πυροσβεστικό Σταθμό ή στο Κλιμάκιο όπου θα ενταχθείτε.
 
Αναλυτικές πληροφορίες για την διαδικασία κατάταξης στο Πυροσβεστικό Σώμα ως Εθελοντής Πυροσβέστης μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Ένωσής στην ενότητα «Συχνές Ερωτήσεις» που βρίσκεται στην κεντρική σελίδα.
 
 
 
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.