Μεχρι τις 28 του Γεναρη απεχουν απο τα καθηκοντα τους οι δικηγοροι

Την απόφαση να απέχουν από τα καθήκοντά τους μέχρι την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου αποφάσισαν οι δικηγόροι σε όλη τη χώρα αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης για άνοιγμα του επαγγέλματός τους. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου τονίζονται τα εξής:

«Με πρόσχημα το «άνοιγμα» του επαγγέλματος, η Κυβέρνηση αναθεωρεί τα πλαίσια λειτουργίας θεσμικών φορέων της Δικαιοσύνης, που ισχύουν επί δεκαετίας στην Ελληνική έννομη τάξη.
Με εσπευσμένες διαδικασίες επιχειρεί να κλονίσει τα θεμέλια της απονομής της Δικαιοσύνης στη χώρα μας, γεγονός που έχει άμεσες επιπτώσεις στην υποστήριξη της άσκησης των θεμελιωδών δικαιωμάτων του Έλληνα πολίτη.
Σκοπός της Κυβέρνησης και σε αυτή την περίπτωση, είναι η είσπραξη χρημάτων μέσω των δικηγορικών υπηρεσιών από τον Έλληνα φορολογούμενο αφενός και αφετέρου, η παράδοση της Δικαιοσύνης εν ευθέτω χρόνο σε λίγες απρόσωπες μεγαλοεταιρείες.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν προσυμφωνήθηκε τίποτε με την Κυβέρνηση και αυτό αποδεικνύεται από το ίδιο το κείμενο του προσχεδίου.
Οι περιβόητες ελάχιστες αμοιβές καταργούνται στην πραγματικότητα, ως πραγματική αμοιβή του δικηγόρου, αλλά παραμένουν ως αντικειμενικός συντελεστής φορολόγησης των δικηγορικών υπηρεσιών.
Οι γεωγραφικοί προορισμοί καταργούνται.
Η άσκηση της δικηγορίας παραδίδεται πλέον σε λίγες εταιρείες, που θα μπορούν να λειτουργούν παντού στην Ελλάδα και χωρίς περιορισμούς με άγνωστες συνέπειες για την ασφάλεια και την ποιότητα απονομής της Δικαιοσύνης.
Αυξάνεται υπέρμετρα η προσφορά στην απονομή της Δικαιοσύνης με την πρωτοφανώς υπερβολική αύξηση των παραλαβών του Δημοσίου. Σ’ αυτό πρέπει να προστεθεί και ο επιβληθείς ήδη ΦΠΑ στο 23%.
Η Δικαιοσύνη δεν απονέμεται με δημοσιονομικές μεθόδους και λογιστικές μηχανοραφίες.
Η Κυβέρνηση ξεπέρασε όλες τις «κόκκινες» γραμμές και επιχειρεί να μετατρέψει τους δικηγόρους από λειτουργούς της Δικαιοσύνης, με «φοροεισπράκτορες» του κράτους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.