Μεχρι τις 27 Ιουλιου η καταθεση των μηχανογραφικων δελτιων

Για δεύτερη μέρα σήμερα καταθέτουν το μηχανογραφικό τους δελτίο όσοι τελειόφοιτοι και απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις για να εισαχθούν σε κάποιο Ίδρυμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η προσέλευση στην αίθουσα του πρώτου ορόφου της Νομαρχίας Ροδόπης γίνεται σύμφωνα με συγκεκριμένη λίστα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης, κ. Άγγελου Νικολαϊδη, «από 17.7 έως 24.7.01 και από τις 8.30 έως τις 13.30 καθημερινά στην αίθουσα τελετών της Νομαρχίας Ροδόπης, η Επιτροπή συγκέντρωσης δικαιολογητικών υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση παραλαμβάνει τα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων σε καθορισμένη ημερομηνία και ανάλογα με το Λύκειο αποφοίτησης, προκειμένου να αποφύγουμε το συνωστισμό και την ταλαιπωρία των υποψηφίων».

Δικαίωμα υποβολής δικαιολογητικών έχουν:

-Οι φετινοί απόφοιτοι ΕνιαίοΛυκείου.

-Οι απόφοιτοι Ενιαίου Λυκείου ή παλιού τύπου Λυκείου, οι οποίοι έλαβαν μέρος φέτος στα μαθήματα της Γ΄ τάξης που εξετάζονται σε πανελλήνιο επίπεδο.

-Οι απόφοιτοι Ενιαίου Λυκείου σχολικού έτους 2000, που δεν έλαβαν μέρος στις εξετάσεις και επιθυμούν να εισαχθούν, σε ποσοστό 10%.


Το πρόγραμμα υποβολής και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι στην Επιτροπή συγκέντρωσης δικαιολογητικών, έχουν γνωστοποιηθεί στους ενδιαφερόμενους με ανακοίνωση που εκδόθηκε από τα λύκεια και τα Μ.Μ.Ε. του τόπου μας.

Εξάλλου, ο κ. Άγγελος Νικολαϊδης ευελπιστεί ότι δε θα ταλαιπωρηθούν οι υποψήφιοι:

«Με τα μέτρα που έχουμε λάβει θα ανταποκριθούμε σε αυτή τη διεργασία, που είναι η πιο υπεύθυνη για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων εισαγωγής στις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

Μία από τους ενδιαφερόμενους να εισαχθεί σε κάποιο Ίδρυμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, απόφοιτη του 3ου Ενιαίου Λυκείου Κομοτηνής, Μαρίνα Ζαφείρη, σε συνομιλία με τον «ΠτΘ» μετέφερε το εξής:

«Πέρυσι που απεφοίτησα, οι εξετάσεις ήταν πιο εύκολες σε σύγκριση με αυτές φέτος. Πέρυσι είχα δηλώσει 25 σχολές κι’ όμως δε πέρασα».

Φέτος η Μαρίνα Ζαφείρη δήλωσε 2 μόνο σχολές των ΤΕΙ, γιατί όπως μας ανέφερε, «έχω περισσότερες πιθανότητες να εισαχθώ σε μία από αυτές». Μερικές από τις σχολές που προτίμησε η Μαρίνα, είναι οι εξής: Αισθητική, Μαιευτική, Νοσηλευτική, Ζωικής και Φυτικής Παραγωγής.

Μία άλλη απόφοιτη του 2ου Ενιαίου Λυκείου Κομοτηνής υπέβαλε σήμερα το μηχανογραφικό της δελτίο, δηλώνοντας την προτίμησή της σε Ιατρικές και σε σχολές Θετικών Επιστημών. Είναι υποψήφια για το 10% των θέσεων ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.