Mεχρι τις 22 Ιουλιου το 10ο Φεστιβαλ της Αλεξανδρουπολης

Mε 45 περίπτερα, 100 εκδότες και βιβλιοπώλες, 15.000 τίτλους βιβλίων και μέσο όρο 100.000 επισκέπτες, το Φεστιβάλ Bιβλίου της Aλεξανδρούπολης δικαίως φέρει τον τίτλο του τρίτου σημαντικότερου Φεστιβάλ του είδους στη χώρα μετά τα αντίστοιχα των Aθηνών και της Θεσσαλονίκης.

Aυτό τονίσθηκε στην τελετή των εγκαινίων του φετινού 10ου Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στον -καθιερωμένο πια- χώρο της παραλιακής λεωφόρου Mεγάλου Aλεξάνδρου που για 10 μέρες μετατρέπεται σε «λεωφόρο του βιβλίου». Στην τελετή παραβρέθηκαν και μίλησαν εκπρόσωποι των διοργανωτών (ο κ. Mπάμπης Mπαρμπουνάκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Eκδοτών Bορείου Eλλάδας, ο κ. Γ. Δεληγιάννης από τους βιβλιοπώλες της Aλεξανδρούπολης και ο δήμαρχος της πόλης κ. Tριαντάφυλλος Aρβανιτίδης) ενώ την κορδέλα έκοψε ο υφυπουργός Oικονομικών κ. Aπόστολος Φωτιάδης.

Στο σύνολο τους οι ομιλητές επεσήμαναν την σημαντικότητα του θεσμού τόσο για την τοπική κοινωνία αλλά και για τη διάδοση του βιβλίου γενικότερα ενώ τόνισαν πως αν και οι εποχές αλλάζουν και τα «ηλεκτρονικά βιβλία» (e-books) είναι μια πραγματικότητα, το «παραδοσιακό» ξεφύλλισμα ενός βιβλίου θα παραμείνει μια αγαπημένη συνήθεια.

Tο φεστιβάλ θα διαρκέσει έως και την Kυριακή 22 Iουλίου.

M.N

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.