«Με ξενα κολλυβα κανουν μνημοσυνο»

Δριμεία επίθεση από τον Φ. Καραλίδη στη διοίκηση της Περιφέρειας

Επίθεση στη διοίκηση της Περιφέρειας για τα ζητήματα που ανέκυψαν από την πρόσφατη κακοκαιρία, αλλά και το θέμα της απορρόφησης των κοινοτικών πόρων, εξαπέλυσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνική Συμμαχία» κ. Φώτης Καραλίδης. 

Ανέτοιμη για την κακοκαιρία η διοίκηση 

Ο κ. Καραλίδης με αφορμή επερωτήσεις για το θέμα της κακοκαιρίας που έπληξε το προηγούμενο διάστημα την Περιφέρεια ΑΜΘ, οι οποίες θα απαντηθούν στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, σημείωσε ότι η διοίκηση βρέθηκε ανέτοιμη, χωρίς σχεδιασμό και στόχους για την αντιμετώπισή του, θεωρώντας πως οι όποιες αποφάσεις των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας έμειναν κενό γράμμα.
 
Αναφέρθηκε δε στις ελλείψεις αλατιού στην ΠΕ Έβρου, στο γεγονός ότι η ΠΕ Καβάλας λόγω ανάλογων προβλημάτων έδωσε μόλις 10 τόνους στο Δήμο Καβάλας για να καλύψει την έλλειψη του και το γεγονός ότι το κέντρο υγείας του Εχίνου δεν ήταν προσβάσιμο για δύο μέρες.
 
Όσο για τα μηχανήματα, επισήμανε πως η αλατιέρα στην ΠΕ Ξάνθης είχε βλάβη και δεν είχε επισκευαστεί, ενώ η αλατιέρα στο Δήμο Μύκης είχε επισκευαστεί με την επερχόμενη κακοκαιρία.
 
Μετέφερε μάλιστα τις διαμαρτυρίες της Δημάρχου Παρανεστίου κ. Σωτηριάδου ότι για τρείς μέρες ο δρόμος Δράμα – Παρανέστι – Ξάνθη έμεινε κλειστός λόγω άλλων προτεραιοτήτων, καθώς και την αντίδραση του Δημάρχου Παγγαίου ότι δεν έμεινε ανοιχτό το δίκτυο που ενώνει τους οικισμούς, ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα προσπελασιμότητας που παρατηρήθηκαν στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
 
«Υπήρξαν κτηνοτρόφοι που έχασαν ζώα, γιατί δεν μπόρεσαν να πάνε στα μαντριά τους. Υπήρξαν ζημιές, αλλά το αυτί τους δεν ιδρώνει» υπογράμμισε ο κ. Καραλιδης επιτιθέμενος στον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο ότι απλά επισκεπτόταν τους Δημάρχους μετά το πέρας των προβλημάτων. Για αυτό και ζήτησε από τους πολίτες της Περιφέρειας ΑΜΘ να συγκρίνουν την αδιαφορία, την έλλειψη ετοιμότητας και την έλλειψη σχεδιασμού, δηλώνοντας πως επί της προηγούμενης διοίκησης, στην οποία ο ίδιος ήταν Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, το Κέντρο υγείας του Εχίνου δεν είχε κλείσει ποτέ. 

«Κανένα έργο δεν έχει δημοπρατηθεί, δεν έχει μελετηθεί, δεν έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ στα 2,5 χρόνια της σημερινής διοίκησης» 

Ο κ. Καραλίδης  έκανε αναφορά και σε ένα πίνακα, που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, ο οποίος δείχνει την Περιφέρεια ΑΜΘ τέταρτη σε απορροφητικότητα στου ΕΣΠΑ το 2016,  με 31,8 εκ. ευρώ, τα οποία όμως θεωρεί πως αποτελούν πληρωμές έργων που εντάχθηκαν στην περίοδο Γιαννακίδη και τα οποία δεν μπόρεσαν να αποπληρώσουν μέχρι τώρα.
 
Σημειώνοντας πως η Περιφέρεια ΑΜΘ δεν έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ 2014-2020 ούτε ένα τεχνικό έργο, εξέφρασε την άποψη ότι «αυτά είναι έργα της προηγούμενης περιόδου, τα οποία τα εμφάνισαν σαν καινούριες εντάξεις στο τέλος του 2016 για να πουν ότι ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές». «Με ξένα κόλλυβα κάνουν μνημόσυνο. Κανένα έργο δεν έχει δημοπρατηθεί, δεν έχει μελετηθεί, δεν έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ στα 2,5 χρόνια της σημερινής διοίκησης» κατέληξε ο κ. Καραλίδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.