Με τριπλη δραση ο σκηνοθετης και Ιδρυτης του Θρακικου Θεατρου Σκιων Γιαννης Βουλτσιδης στα Αβδηρα

Ακολουθούν δέκα παραστάσεις Καραγκιόζη σε Χαλκίδα, Θήβα και Σχηματάρι

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΜΟΣ  του Γιάννη Βουλτσίδη καλεσμένος από το δημοτικό σχολείο Αβδήρων θα παρουσιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με τρεις δράσεις:
 
1.Παράσταση Θεάτρου Σκιών «Ο Καραγκιόζης στο κυνήγι της χαμένης αρμονίας» με ζωντανή μουσική, κείμενα Γιάννη Βουλτσίδη, φιγούρες Γεωργίας Γιαννοπούλου. Το έργο  έκανε έναρξη από το πρώτο δημοτικό σχολείο Χρυσούπολης, όπου ενθουσίασε τους μαθητές, και οι δάσκαλοι και ο διευθυντής  του σχολείου εκφράστηκαν και γραπτώς για την υπέροχη ποιότητα της παράστασης.
 
2.Μουσικό πορτρέτο του αρχαίου ποιητή  των Αβδήρων Ανακρέοντα του 6ου Πχ. αιώνα.
 
Μέσα από τη μελοποίηση στίχων του Ανακρέοντα από τον Γιάννη Βουλτσίδη και σε ειδική μετάφραση  του μεγάλου μας ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου, οι μικροί μας φίλοι των Αβδήρων, χάριν της «ανοιχτότης πνεύματος» των δασκάλων τους, όπως συνήθως λέει ο γνωστός σκηνοθέτης,  θα  γνωρίσουν τον ποιητή, «διαχρονικό καμάρι του τόπου τους».
 
3.Παρακολούθηση του ντοκιμαντέρ «ΣΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ ΧΡΩΣΤΩ», σε σκηνοθεσία Γιάννη Βουλτσίδη, με θέμα το αρχαίο θέατρο Μαρώνειας και τη σύγχρονη χρήση του, μέσα από παραστάσεις που οργάνωσε ο Μικρός Διάκοσμος για τρία συνεχή χρόνια στο αρχαίο θέατρο.
 

Σε αυτό πρωταγωνιστούν μαθητές από τα δημοτικά-γυμνάσια-λύκεια της Ξυλαγανής,  των Σαπών,  των Εκπαιδευτηρίων «Άξιον», το 2Ο  Δημοτικό Κομοτηνής, το 12Ο  δημοτικό Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
 
Να σημειώσουμε ότι το προαναφερθέν ντοκιμαντέρ είδαν μέχρι σήμερα μόνον  το Λύκειο Ξυλαγανής, το Γυμνάσιο Σαπών και τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Άξιον», παρά την υποβληθείσα πρόταση να δουν το ντοκιμαντέρ οι μαθητές των σχολείων της περιοχής μας. 

Παραστάσεις Καραγκιόζη σε σχολεία της Χαλκίδας, των Θηβών και του Σχηματαρίου 

Στη συνέχεια το Θρακικό Θέατρο Σκιών του Γιάννη Βουλτσίδη και της Γεωργίας Γιαννοπούλου θα δώσει 10 συνολικά παραστάσεις σε σχολεία της  Χαλκίδας, των Θηβών και του Σχηματαρίου, ενώ στις 9 Νοεμβρίου έπαιξε Καραγκιόζη  για το 1Ο  Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής «για να αφήσουμε και λίγο μαγιά στον τόπο μας, όση επιτρέπεται!», όπως σχολίασε στην εφημερίδα μας ο καλός Καραγκιοζοπαίχτης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.