Με τρεις ακτες θα συμμετασχει και φετος στο προγραμμα «Γαλαζια Σημαια» ο Δημος Κομοτηνης

Με τις παραλίες Φανάρι «Ιουλία», Αρωγή και Μέση

Με τις τρείς ακτές που είχαν λάβει γαλάζια σημαία και πέρυσι, τις ακτές Φανάρι «Ιουλία», Αρωγή και Μέση, θα συμμετάσχει και για το 2021 στο πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» ο Δήμος Κομοτηνής.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τη συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα, απορρέουν κάποιες υποχρεώσεις, καθώς οι «Γαλάζιες Σημαίες» έχουν θεσπίσει ορισμένα κριτήρια διεθνώς αλλά και ανά χώρα, βάσει των οποίων και με την προϋπόθεση της πιστής τήρησης των, δύναται να χορηγηθεί στην αιτούσα αρχή της ακτής η περιβαλλοντική βράβευση της «Γαλάζιας Σημαίας».

Τα κριτήρια του Προγράμματος χωρίζονται σε 4 κατηγορίες: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Πληροφόρηση, Ποιότητα Νερών Κολύμβησης, Περιβαλλοντική Διαχείριση, καθώς και Ασφάλεια, Ναυαγοσωστικά, Πρώτες Βοήθειες, Υπηρεσίες και Εγκαταστάσεις, Πρόσβαση ΑμεΑ.

Βέβαια η συμμετοχή μιας ακτής στο πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες» πέρα από την ανεπιφύλακτη αποδοχή των παραπάνω κριτηρίων για την βράβευση της, θα πρέπει να εκπληρώνει και την τακτοποίηση της οικονομικής εισφοράς κάθε χρόνο, προκειμένου να απολαμβάνει όλα τα οφέλη που προκύπτουν από την περιβαλλοντική  βράβευση μιας ακτής με το βραβείο ποιότητας της Γαλάζιας Σημαίας με τη μορφή της ετήσιας συνδρομής. Για το έτος 2021 η ετήσια συνδρομή ανέρχεται στα 430 ευρώ ανά ακτή, με τον Δήμο Κομοτηνής να καταβάλλει συνολικά 1290 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο Δήμο Κομοτηνής, πέρυσι είχαμε 4 Γαλάζιες σημαίες, τρείς στις προαναφερθείσες παραλίες, και μία στο κάμπινγκ Φαναρίου, όπου, με την ακτή να ανήκει στην ΕΤΑΔ, αυτή έχει και την ευθύνη για την υποβολή της πρότασης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.