Με τρεις ακτες συμμετεχει ξανα στο προγραμμα Γαλαζιες Σημαιες ο Δημος Κομοτηνης

Με τις παραλίες Αρωγής, Φανάρι «Ιουλία» και Μέσης

Τη συμμετοχή του Δήμου Κομοτηνής στο πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες» και το 2019 με τρείς ακτές ενέκρινε για το έτος 2019 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κομοτηνής την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου.
 
Το 2018 ο Δήμος Κομοτηνής έλαβε βράβευση για τρεις ακτές και συγκεκριμένα για τις ακτές Φανάρι «Ιουλία», Αρωγή και Μέση.
 
Από τη συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα, απορρέουν κάποιες υποχρεώσεις, καθώς οι «Γαλάζιες Σημαίες» έχουν θεσπίσει ορισμένα κριτήρια διεθνώς αλλά και ανά χώρα, βάσει των οποίων και με την προϋπόθεση της πιστής τήρησης τους, δύναται να χορηγηθεί στην αιτούσα αρχή της ακτής η περιβαλλοντική βράβευση της «Γαλάζιας Σημαίας».
 
Έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη συμμετοχή του Δήμου ξανά με τις ίδιες τρείς παραλίες, καθώς και την καταβολή της απαραίτητης ετήσιας συνδρομής που απαιτείται, που ανέρχεται σε 1.290 ευρώ για τις τρεις ακτές (430 ευρώ ανά ακτή)
 
Να υπενθυμίσουμε πως στην έκταση του Δήμου Κομοτηνής υπάρχει και τέταρτη παραλία που βραβεύτηκε πέρυσι, η παραλία Φανάρι/Camping, η οποία όμως ανήκει στη δικαιοδοσία της ΕΤΑΔ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.