Με τον υπουργο Αγροτικης Αναπτυξης συναντηθηκε η Ε. Λαφτση

Στο επίκεντρο της συνάντησης τα μικρά αρδευτικά έργα και η στήριξη των καπνοπαραγωγών

Περιοδεία στις περιφερειακές ενότητες της Ροδόπης και της Ξάνθης πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα 6 Μαΐου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, μαζί με τους δύο βουλευτές Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Βλάση Τσιόγκα και κλιμάκιο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Υπουργός συνάντησε διαδοχικά καπνοπαραγωγούς σε χωριά της μουσουλμανικής μειονότητας, εκπροσώπους καλλιεργητών και αλιέων.
 
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν τα προβλήματα της περασμένης χρονιάς στις καλλιέργειες καπνού και βάμβακος όπου, παρά την χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης και τη μείωση του πλαφόν στη συνδεδεμένη ενίσχυση αντίστοιχα, η μείωση του εισοδήματος των παραγωγών ήταν μεγάλη.
 
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του υπουργού στην περιοχή η κ. Λαφτσή άδραξε την ευκαιρία προκειμένου να συναντηθεί μαζί του και του έθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μεγάλο τμήμα των συνδημοτών μας, ως αγρότες, κτηνοτρόφοι ,αλιείς, παραγωγοί βασικών αγροτικών προϊόντων του Δήμου μας, όπως του βαμβακιού και του καπνού.
 
Ιδιαίτερα, η κ. Λαφτσή έθεσε επί τάπητος τα προβλήματα των ελλείψεων σε μικρά αρδευτικά έργα, τα τόσο αναγκαία, που θα ελάφρυναν σημαντικά το πολύ υψηλό κόστος της παραγωγής, για να λάβει την απάντηση του υπουργού πως παρότι σχετικά προγράμματα και πόροι για τις εντάξεις μικρών αρδευτικών έργων υπάρχουν, παραμένουν αναξιοποίητα, λόγω μη κατάθεσης σχετικών προτάσεων από την περιοχή της Θράκης.
 
Επίσης μετ’ επιτάσεως έθεσε το ζήτημα της στήριξης των καπνοπαραγωγών που υπέστησαν πολύ μεγάλες ζημιές τη χρονιά που πέρασε και συρρικνώθηκε δραματικά το εισόδημά τους. Ο υπουργός ενημέρωσε την κ. Λαφτσή ότι επισκέφθηκε οικισμό της περιοχής και δεσμεύθηκε, ο ίδιος προσωπικά, ότι θα καταθέσει άμεσα η χώρα μας φάκελο στη Ε.Ε για την αποζημίωσή τους ,το ταχύτερο δυνατό, μέσω του προγράμματος των ΠΣΕΑ.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.