Με το βλεμμα στις χειμερινες εκπτωσεις οι καταστηματαρχες

Οι προσδοκίες για τον αναμενόμενο τζίρο και την κίνηση των καταναλωτών

Μετά την περίοδο των εορτών το βλέμμα της αγοράς στρέφεται πλέον στις χειμερινές εκπτώσεις που κάνουν πρεμιέρα τη Δευτέρα και ολοκληρώνονται την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου. Κι αν η κίνηση των Χριστουγέννων έκλεισε κατά τι με θετικό πρόσημο για την αγορά της πόλης, οι αυξημένες υποχρεώσεις στο τέλος του έτους και ο περιορισμένος «κορβανάς» οδήγησε καταναλωτές να «μεταφέρουν» ορισμένες ανάγκες τους για την περίοδο μετά τα Χριστούγεννα, εξ ου και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων της Κομοτηνής δηλώνουν έτοιμοι να ικανοποιήσουν τις εν λόγω ανάγκες προβαίνοντας σε γενναίες εκπτώσεις, στις τιμές όμως μοναχά και όχι στην ποιότητα.
 
Για τις προσδοκίες τους γύρω από τη συνέχιση της βελτιωμένης  κίνησης στην αγορά και το ποσοστό των εκπτώσεων μίλησαν στον «Παρατηρητή της Θράκης» οι  ιδιοκτήτες τεσσάρων καταστημάτων της Κομοτηνής, ενόψει της έναρξης των χειμερινών εκπτώσεων. Πιο συγκεκριμένα, ο λόγος για τους  οι κκ. Γεώργιο Κασάπη, αντιπρόεδρο του Εμπορικού συλλόγου Κομοτηνής και ιδιοκτήτη του καταστήματος ανδρικών ενδυμάτων «Kasapis Collections», Ηρώ  Χατζηαντωνιάδου και Άνθιμο Σεβδυνίδη, ιδιοκτήτριας και πωλητή του κοσμηματοπωλείου «Χρυσόλιθος», Ειρήνη Αθανασοπούλου, ιδιοκτήτριας του καταστήματος οπτικών «Visual Optics» και Mάκη Μανίτσα, ιδιοκτήτη των δύο καταστημάτων «Προβάδισμα Shoes».    

Γεώργιος Κασάπης, ιδιοκτήτης «Kasapis Collections» «Οι χειμερινές εκπτώσεις στοχεύουν στο να ρευστοποιήσει ο έμπορος τα προϊόντα του» 

«Ως είθισται την δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου, από τον νόμο του 2013, ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις, ενώ την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων τα καταστήματα  θα παραμείνουν ανοικτά από τις 11.00 έως και τις 15.00. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουν οι συνάδελφοι, είναι να υπάρχουν διπλές αναγραφόμενες τιμές στη βιτρίνα με το ποσοστό της έκπτωσης του προϊόντος», δήλωσε ο κ. Γεώργιος Κασάπης, αντιπρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κομοτηνής και ιδιοκτήτης του καταστήματος ανδρικών ενδυμάτων «Kasapis Collections».
 
«Αναμένουμε οι εκπτώσεις στην αγορά να κυμανθούν από -30% έως και -50% επί των αρχικών τιμών, σε πρώτη, τουλάχιστον, φάση. Σίγουρα, όμως, όσο θα περνά ο καιρός και θα μειώνονται τα εμπορεύματα των καταστημάτων το ποσοστό των εκπτώσεων σιγάρα θα ανεβαίνει», εκτίμησε, «προηγήθηκε, άλλωστε, και  μία γιορτινή περίοδος που έστω και την τελευταία στιγμή υπήρξε κάποια κίνηση για τους συναδέλφους ελεύθερους επαγγελματίες.
 
Οι χειμερινές εκπτώσεις στοχεύουν στο να ρευστοποιήσει ο έμπορος τα προϊόντα που προϋπάρχουν ήδη από την περίοδο των εορτών και, με τον τρόπο αυτό, να κυλήσουμε ομαλά προς την άνοιξη.  Πιστεύω ότι και οι καταναλωτές περιμένουν τις εκπτώσεις γα να καλύψουν τις ανάγκες τους και θα κάνουν έντονη την παρουσία τους στην αγορά», κατέληξε, «έτσι εμείς οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα καλύψουμε τα κενά που έχουν προκύψει, μιας και -ας μην το ξεχνούμε- βιώνουμε μία  δύσκολη και παρατεταμένη περίοδο κρίσης και όλοι έχουμε την ανάγκη να καλυτερέψουν οι δουλειές στα καταστήματά μας». 

Ηρώ Χατζηαντωνιάδου και  Άνθιμος Σεβδυνίδης του «Χρυσόλιθου» «Μερικά ρολόγια θα μπορεί κανείς να προμηθευθεί ακόμα και στο μισό της αρχικής τους τιμής» 

«Στις φετινές χειμερινές εκπτώσεις τα ποσοστά στα οποία θα κινηθούμε αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ -15% με -25% επί της αναγραφόμενης τιμής.  Οι εκπτώσεις θα αφορούν όχι μόνο τις νέες παραλαβές που έγιναν μέσα στα Χριστούγεννα, αλλά και όλα τα υπόλοιπα κομμάτια μας», ενημέρωσαν η κ. Ηρώ Χατζηαντωνιάδου και ο κ. Άνθιμος Σεβδυνίδης που διατηρούν το κοσμηματοπωλείο «Χρυσόλιθος», «μερικά ρολόγια θα μπορεί κανείς να προμηθευθεί ακόμα και στο μισό της αρχικής τους τιμής, ενώ μικρότερη έκπτωση θα γίνεται στις ειδικές παραγγελίες».
 
«Μιας και οι περισσότεροι καταναλωτές δεν έκαναν τις αγορές τους κατά την χριστουγεννιάτικη εορταστική περίοδο, περιμένοντας να επωφεληθούν από τις εκπτώσεις» συνέχισαν οι ίδιοι, εκτιμώντας πως «θα υπάρξει αρκετή κίνηση στην αγορά αυτές τις ημέρες. Την προτίμηση του καταναλωτικού κοινού θεωρούμε πως θα συγκεντρώσουν κλασικά κομμάτια, ενώ, μιας και αφήνουμε πίσω μας τις ημέρες των Χριστουγέννων, κάποιοι θα προμηθευθούν από τώρα δώρα για τις διακοπές του Πάσχα, ενώ έχουμε και πολλές ερωτήσεις για κοσμήματα που προορίζονται για βαπτίσεις».
 
«Εμείς παρ’ όλα αυτά» έσπευσαν να επισημάνουν, κλείνοντας «εξυπηρετούμε τους πελάτες μας και μέσω ηλεκτρονικού e-shop, στο οποίο μπορούν να βρουν συμφέρουσες προσφορές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου». 

Μάκης Μανίτσας, ιδιοκτήτης «Προβάδισμα Shoes» «Θα κινηθούμε γύρω στο -30% επί της αρχικής τιμής» 

«Με την εκκίνηση των φετινών χειμερινών εκπτώσεων προσδοκούμε να βελτιωθεί η κίνηση στο κέντρο της Κομοτηνής και να αυξηθεί ο εμπορικός τζίρος. Όσον αφορά το ποσοστό έκπτωσης των εμπορευμάτων, θα κινηθούμε γύρω στο -30% επί της αρχικής τιμής», δήλωσε με τη σειρά του ο κ. Μανίτσας ιδιοκτήτης του «Προβάδισμα Shoes», «ενώ τα προϊόντα μας παραμένουν τα ίδια με αυτά που ήταν διαθέσιμα στο αγοραστικό κοινό και κατά τη χριστουγεννιάτικη περίοδο».
 
Ο Ιδιοκτήτης του «Προβάδισμα Shoes» εξήγησε ότι οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται τα προϊόντα με την ίδια έκπτωση και μέσω της σελίδας του καταστήματος στο Facebook, αν και  περιμένει μεγαλύτερο κέρδος από το φυσικό κατάστημα. 

Ειρήνη Αθανασοπούλου, ιδιοκτήτρια «Visual Optics» «Ο κλάδος μας ικανοποιεί ανάγκες άμεσα συνδεδεμένες με τη σωστή όραση» 

Ο θεσμός των εκπτώσεων είναι ευεργετικός, σχολίασε η κ. Ειρήνη Αθανασοπούλου,  τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους καταναλωτές. Υπάρχει μία τόνωση στην αγορά σε μία αναμφίβολα δύσκολη εμπορική περίοδο. Η κατάσταση στην αγορά είναι δύσκολη, εκτίμησε,  διότι η κακή οικονομική κατάσταση δημιουργεί κακή ψυχολογία. «Ευελπιστούμε, όμως, ότι  οι καταναλωτές θα δράξουν την ευκαιρία να εφοδιασθούν όσα τους είναι απαραίτητα σε πολύ καλές τιμές», είπε αναφερόμενη στις προσδοκίες της για την αγοραστική κίνηση.
 
«Όσον αφορά στον δικό μου κλάδο, έχω να πω ότι ένα κατάστημα οπτικών έχει τον ρόλο να ικανοποιήσει πραγματικές καταναλωτικές ανάγκες των πελατών του, άμεσα συνδεδεμένες με την υγιεινή των ματιών και τη σωστή όραση», κατέληξε η κ. Αθανασοπούλου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.