Με την ταινια «Τρεις αδερφες» συνεχιζεται ο Θερινος Κινηματογραφος του ΔΗΠΕΘΕ

Από τη Δευτέρα 22 μέχρι την Τετάρτη 24 Ιουνίου

Ο Θερινός Κινηματογράφος της ΔΚΕ Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής συνεχίζει τις προβολές του με μια πολυβραβευμένη ταινία του τούρκικου κινηματογράφου (Σκηνοθεσίας, Βραβείο C.I.C.A.E. – Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σεράγεβο 2019, Χρυσή Τουλίπα για την Καλύτερη Τουρκική Ταινία, Βραβείο Σκηνοθεσίας, Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού για Τουρκική Ταινία, Βραβείο FIPRESCI για Τουρκική Ταινία, Βραβείο Μουσικής – Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κωνσταντινούπολης 2019)

Έτσι τη Δευτέρα 22, την Τρίτη 23 και την Τετάρτη 24 Ιουνίου στις 9:15 το βράδυ θα προβληθεί η ταινία Τρεις αδερφές σε σενάριο και σκηνοθεσία Εμίν Αλπέρ, μουσική Γιώργου Παπαϊωάννου, Νίκου Παπαϊωάννου και κοστούμια Alceste Tosca Wegner.

Η ταινία

Λίγα λόγια για την ταινία από τη σελίδα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης :

Τρεις αδερφές, που είχαν σταλεί παρακόρες σε πλούσιες οικογένειες στην πόλη, συναντιούνται ξανά μετά από χρόνια, όταν αναγκάζονται, για διαφορετικούς λόγους, να επιστρέψουν στο πατρικό τους σε ένα φτωχό χωριό της ορεινής Ανατολίας. Στη σκιά των χιονισμένων βουνοκορφών, υπό το βλέμμα του αυταρχικού πατέρα, οι τρεις γυναίκες μοιάζει να επαναλαμβάνουν τα λάθη του παρελθόντος, σε ένα ζοφερό υπνωτιστικό παραμύθι που συνδυάζει Τσέχοφ και αδερφούς Γκριμ. Με φόντο ένα μαγευτικό αλλόκοσμο τοπίο, που τη νύχτα μεταμορφώνεται σε τρομακτικό τόπο αθέατων κινδύνων, η ζωή αποτυπώνεται ως αέναη κυκλική πορεία –πολλές σκηνές μάλιστα φαίνεται να επαναλαμβάνονται–, η οποία οδηγεί αναπόδραστα στην καταστροφή.

Η ταινία είναι κατάλληλη για θεατές άνω των 12 ετών.

Γενικές πληροφορίες και συστάσεις για τις προβολές

• Πριν από κάθε προβολή θα απολυμαίνονται τα καθίσματα
• Οι προβολές θα ξεκινούν στις 9:15
• Το ταμείο θα ανοίγει στις 8 το βράδυ.
• Τιμή Εισιτηρίου 5 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων στο Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο. Παρακαλούμε προτιμήστε την προαγορά εισιτηρίου για την αποφυγή συνωστισμού στο ταμείο του Θερινού Θεάτρου
• Άνεργοι, ΑΜΕΑ :  είσοδος ελεύθερη με την επίδειξη κάρτας στο ταμείο στον χώρο του Θερινού Κινηματογράφου
• Συνοδοί παιδιών στις παιδικές ταινίες : είσοδος ελεύθερη
• Ακόμα και οι θεατές που έχουν δωρεάν είσοδο θα πρέπει να εξυπηρετούνται από το ταμείο για το εισιτήριο ατελώς.
• Η είσοδος στο θέατρο θα γίνεται οργανωμένα, ανά παρέες για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στην σκάλα. Συστήνεται το ίδιο να γίνεται και κατά την έξοδο των θεατών ανά σειρά και από τις δυο εξόδους του θεάτρου.
• Στις σειρές που επιτρέπεται να καθίσουν οι θεατές συστήνεται να αφήνεται ένα κάθισμα κενό από τη διπλανή παρέα. Θα συμπληρώνονται πρώτα τα κεντρικά σημεία των σειρών και μετά τα ακριανά.
• Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΠΟΑ δε θα γίνεται διάλειμμα στις προβολές για αποφυγή συνωστισμού στο αναψυκτήριο
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.