«Με την ψηφο στο ΚΚΕ κανουμε ενα βημα μπροστα»

Ανοικτή πολιτική ομιλία πραγματοποίησε την Παρασκευή το βράδυ στην πλατεία Κομοτηνής η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κ. Φανή Τρέλλη, καλώντας τον λαό να δείξει τη διαμαρτυρία του σε αυτές τις εκλογές ψηφίζοντας ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που δεν έβαλε την υπογραφή του στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ.

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες κατά την κ. Τρέλλη το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. «Μήνυμα στην ΕΕ που η ίδια και οι αποφάσεις της είναι υπεύθυνοι για την όλο και μεγαλύτερη χειροτέρευση της ζωής των εργαζομένων. Μήνυμα στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, τον ΛΑ.Ο.Σ. και στους Οικολόγους, που αποδέχθηκαν και αποδέχονται την ΕΕ σαν μονόδρομο για τους λαούς».

Κάλεσε τον λαό να δείξει την διαμαρτυρία του στην πολιτική της ΕΕ ψηφίζοντας ΚΚΕ «γιατί δεν έβαλε την υπογραφή του στην αντιλαϊκή πολιτική, στην ΕΕ. Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η συζήτηση για την ένταξη στην ΕΟΚ ως την συνθήκη – καταπέλτη του Μάαστριχ, ως σήμερα και για πάντα», ενώ μίλησε για μελλοντικές χειρότερες μέρες.

«Ο μόνος δρόμος για το λαό είναι η ανυπακοή, η απειθαρχία, η αντιμονοπωλιακή συσπείρωση και πάλη, με ισχυρό ΚΚΕ. Γιατί εμείς σταθερά αναδεικνύουμε τους δύο δρόμους ανάπτυξης και εξέλιξης. Ο ένας είναι αυτός που γνωρίζουμε καλά, ο δρόμος που καθορίζεται από τις ανάγκες και τα συμφέροντα των μονοπωλίων, που νόμο έχει το κέρδος, και ο άλλος, αυτός που καθορίζεται από τη συνεχή ικανοποίηση των ανθρώπινων αναγκών, ο δρόμος της χειραφέτησης με τέρμα την λαϊκή εξουσία. Τότε θα γίνει η αρχή για μια νέα πορεία αποκλειστικά για την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, τη νεολαία και τις γυναίκες».

Η κ. Τρέλλη κατηγόρησε για «απροκάλυπτη ταύτιση» τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, η οποία όπως είπε «τους οδηγεί να στήσουν έναν αποπροσανατολιστικό καυγά ειδικά μπροστά στις ευρωεκλογές με φόντο κυρίως τα σκάνδαλα που οι ίδιοι δημιούργησαν, στοχεύοντας στον εγκλωβισμό της λαϊκής αγανάκτησης, στην αλλοίωση του λαϊκού κριτηρίου, με τελικό σκοπό να μην αμφισβητηθεί η ουσία του συστήματος που με την ίδια συνέπεια υπηρετούν και οι δύο εταίροι της δικομματικής εναλλαγής. Θέλουν να κρύψουν πίσω από τις κοκορομαχίες τους την πλήρη σύμπλευσή τους, να εξωραΐσουν την ΕΕ, να εξασφαλίσουν χωρίς κλυδωνισμούς την εναλλαγή τους στη νομή της κυβερνητικής εξουσίας».

Κατηγόρησε τα κόμματα ότι ακολουθούν και προσπαθούν να περάσουν στον λαό την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια πολιτική που πλήττει κυρίως τους νέους ανθρώπους και τις γυναίκες, ενώ ζήτησε από τους λαούς να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους.

Αναφέρθηκε στις αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης και κατήγγειλε ότι «η εργατική τάξη, η μικρομεσαία αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι απειλούνται με νέα αντιλαϊκά μέτρα στο όνομα της κρίσης, αν δεν οργανωθεί μαζική, δυναμική αντίσταση και αντεπίθεση. Γι αυτό λέμε καμιά υποχώρηση, καμιά συναίνεση. Να πληρώσουν οι καπιταλιστές και τα κόμματά τους. Ξέρουμε ότι ο αγώνας θα είναι σκληρός. Η κρίση θα έχει βαριές συνέπειες. Μπορεί όμως το εργατικό λαϊκό κίνημα από την κρίση να βγει πιο δυνατό, πιο έμπειρο. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα είναι καθοριστικός παράγοντας που θα βοηθήσει τη γρήγορη ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού κινήματος».

Η κ.Τρέλλη ζήτησε από το λαό να καταδικάσει σε αυτές τις εκλογές την «διπλοπροσωπία και τον καιροσκοπισμό του ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ, «που από τη μια μεριά, στηρίζει ολόψυχα την ΕΕ και, από την άλλη, διαμαρτύρεται για τις συνέπειες από την εφαρμογή της στρατηγικής της, ενοχοποιώντας τους ελληνικούς «χειρισμούς» και τις «πρακτικές» υλοποίησης αυτών των πολιτικών. Οι προεκλογικές προσπάθειες του να φανεί περισσότερο «αντικαπιταλιστής», πιο επικριτικός προς την ΕΕ αποδεικνύουν τον καιροσκοπισμό και τυχοδιωκτισμό αυτού του κόμματος. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ξεχάσει τις παλινωδίες του, το ότι τη μια μέρα λέει το ένα και την άλλη το άλλο. Είναι κούφια λόγια οι δηλώσεις του ΣΥΝ για τα δικαιώματα, τις ελευθερίες και την ευημερία των λαών, αφού ο ίδιος πανηγύριζε για το ευρώ και την ΟΝΕ, που σε συνδυασμό με το Σύμφωνο Σταθερότητας αποτελούν τα εργαλεία για τη στυγνή εκμετάλλευση των λαών. Τώρα τους φταίει ο Μπαρόζο και ο νεοφιλελευθερισμός. Παραπλανά όταν υποστηρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να έχει φιλεργατική πολιτική, αν ελέγχεται από μια ευρωπαϊκή διακυβέρνηση, αν αλλάξει το Σύμφωνο Σταθερότητας».

Για το ΚΚΕ «υπάρχει λύση. Η νίκη του λαού, ο άλλος δρόμος ανάπτυξης που κοινωνικοποιεί, προγραμματίζει, ενώ δίνει τη δύναμη του ελέγχου στην εργατική τάξη και τους συμμάχους της.

Μιλάμε καθαρά, παλεύουμε για άλλο δρόμο ανάπτυξης, για αλλαγή τάξης στην εξουσία. Για λαϊκή εξουσία που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Για μια εξουσία που θα εξασφαλίζει μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους με καλύτερες αμοιβές και λιγότερες ώρες δουλειάς. Με κοινωνικές δομές και φροντίδα για ικανοποίηση όλων των αναγκών της λαϊκής οικογένειας στην υγεία, τη μόρφωση, τον πολιτισμό, την πρόνοια με ευθύνη της κοινωνίας.

Αυτό σημαίνει σύγκρουση με την Ε.Ε. και τα κόμματα που τη στηρίζουν. Σημαίνει σύγκρουση με τα μονοπώλια που καθορίζουν και ελέγχουν την οικονομική κοινωνική πολιτική ζωή.

Εμείς αγωνιζόμαστε για μια άλλη Ευρώπη, της ειρήνης, των ισότιμων σχέσεων, της φιλίας των λαών, του σοσιαλισμού. Με αυτές τις προτάσεις και στόχους θα αναμετρηθούμε με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Ακριβώς σε αυτό το πνεύμα σας καλούμε σε ένα πλατύ, τολμηρό άνοιγμα χωρίς περιορισμούς, προκαταλήψεις και τείχη. Ο κόσμος προβληματίζεται αναζητά διέξοδο, υπάρχει απογοήτευση, δεν έχουν εμπιστοσύνη σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να ταρακουνηθούν οι συνειδήσεις για όσα ψέματα έλεγαν στον ελληνικό λαό.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ, δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνούν σε όλα μαζί μας. Καλούμε τους νέους η πρώτη ψήφος τους να είναι κόκκινη. Ψήφος στο ΚΚΕ. Με ισχυρό ΚΚΕ η μάχη των ευρωεκλογών μπορεί να γίνει σταθμός για την ανασύνταξη ενός ισχυρού ενωτικού λαϊκού κινήματος, μιας ισχυρής συμμαχίας εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων. Μπορούμε να τους σταματήσουμε και να τους ανατρέψουμε. Με την ψήφο στο ΚΚΕ κάνουμε ένα βήμα μπροστά».

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.