Με την καθιερωμενη ποδηλατοδρομια στα Φατηριακα

Ξεκίνησαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις Αιγείρου

Περισσότερα από 120 άτομα, κυρίως παιδιά, συμμετείχαν το απόγευμα της Τετάρτης, στην ποδηλατοδρομία που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγείρου, από την κεντρική πλατεία του οικισμού έως την Ιερά Μονή Βαθυρρύακος, σηματοδοτώντας την άκρως επιτυχημένη έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται και φέτος με αφορμή τον εορτασμό της Παναγίας Φανερωμένης.
 

Μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες, ξεκίνησαν λίγο μετά τις 18.30, κινούμενοι προς την Ιερά Μονή Βαθυρρύακος, για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας, όπου τους υποδέχτηκε η Ηγουμένη της Μονής, ευχόμενη «τα βήματά τους να οδηγεί πάντα η Παναγία» και προσφέροντάς τους καραμέλες και λουκούμια.
 
Ακολούθως πήραν τον δρόμο της επιστροφής για να δώσουν το «παρών» στην προγραμματισμένη παράσταση Καραγκιόζη, που έλαβε χώρα επίσης στην πλατεία του οικισμού από το Θέατρο Σκιών του κ. Γιάννη Βουλτσίδη και συνδιοργάνωση της ΔΚΕΠΠΑΚ.

Χθες Πέμπτη, η ημέρα ήταν και πάλι αφιερωμένη στα παιδιά του οικισμού αλλά και στους μικρούς επισκέπτες καθώς αναβίωσαν παραδοσιακά παιχνίδια, σε μία βραδιά αφιερωμένη στον πατέρα από τον Σύλλογο Γυναικών Αιγείρου.
 
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα, Παρασκευή, με μία βραδιά γεμάτη ελληνικό έντεχνο τραγούδι με τους Ν.Βερβερίδη, Χ.Καρανίκα και Λ.Κεραμέα, σε διοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγείρου και της ΔΚΕΠΠΑΚ, ενώ το Σάββατο η ποδοσφαιρική ομάδα του οικισμού «Αστήρ Αιγείρου» διοργανώνει λαϊκό γλέντι στην πλατεία.
 

Το λαϊκό γλέντι του Σαββάτου θα συνεχιστεί και την Κυριακή, με ένα φεστιβάλ χορευτικών παραδοσιακών συγκροτημάτων με την συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγείρου, του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Προσκυνητών, του Λαογραφικού Συλλόγου Θρακιωτών Νεροφράκτη Δράμας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Νίψας Έβρου, υπό τους ήχους του συγκροτήματος του κ.Κουρούδη. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.